Oktoberfest naar IJmuiden gehaald

Oktoberfest naar IJmuiden gehaald

Na twee succesvolle edities van Staal’s Foodfest organiseerden Jan Willem Hutten en Cor Varkevisser, een nieuw evenement: Staals Oktoberfest. Van 17 tot en met 19 oktober is Plein 1945 omgetoverd tot een traditioneel Duits tafereel met lange tafels, lederhosen, grote pullen bier, braadworsten en veel gezelligheid.

Gedurende drie dagen kunnen de bezoekers genieten van de feestelijke sfeer in een grote tent op het plein. Donderdagavond werd het startsein gegeven in de vorm van een pubquiz. Op vrijdag- en zaterdagavond waren er feestavonden met een muzikaal programma. Verder was er een Oktobergrill, met onder andere braadworst, schnitzel en kartoffelsalade.

Organisator Cor Varkevisser kijkt op de vrijdag van het evenement tevreden naar de grote belangstelling. “Toen wij Staal openden, zagen wij dit plein en zagen wij mogelijkheden. Uiteindelijk is het gaan rollen en proberen wij hier iets leuks van te maken voor de Velsenaren.”

Bezoekers waanden zich helemaal in de Oktoberfest sferen en dosten zich bijna allemaal uit in lederhosen en dirndl. “Heel leuk om te zien.”

Foto’s door Ton van Steijn