Voetbalherinneringen ophalen in Telstar Stadion

Voetbalherinneringen ophalen in Telstar Stadion

Oude foto’s, voetbalschoenen en andere memorabilia werden dinsdag uit de kast gehaald voor het “Voetbalherinneringen” evenement in het Telstar stadion. De bijeenkomst is speciaal ontworpen voor ouderen, vooral degenen met geheugenproblemen zoals dementie. En de formule blijkt succesvol te zijn. Dinsdagochtend zit de zaal vol met ouderen die vroeger gevoetbald hebben bij Telstar, of een andere functie hadden.

De meeste deelnemers hebben vroeger als kleine jongen gevoetbald, en halen samen herinneringen op. Aan de hand van fotoboeken, krantenartikelen en andere sportspullen kijken ze terug op een mooie tijd. Dit helpt niet alleen om het geheugen te stimuleren, maar bevordert ook sociale interactie en vermindert eenzaamheid.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van Telstar Thuis in de Wijk. De organisatie houdt zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Telstar probeert meer te zijn dan alleen voetbal,” aldus voorzitter Hans Romijn. Deze soort bijeenkomst helpt mensen ook met de sociale interactie. “Het is belangrijk om te blijven investeren in de samenleving. Niet alleen hier, maar ook buiten het stadion.”