Wat gaat er gebeuren met het Raadhuis voor de Kunst?

Wat gaat er gebeuren met het Raadhuis voor de Kunst?
© Jutter

De kunstenaars die het gebouw gebruiken, moeten er in december uit. Maar waar kunnen die dan verder? En het gebouw; leegstand en verpaupering? Luister donderdag van 5 tot 6 uur naar Helden van Velsen, dan hoor je daar meer over!

In mei kreeg de Stichting ‘s Gravenlust – huurder van het pand aan de Torenstraat 7 in Velsen-Zuid – te horen dat ze er per 2 december uit moet. Dat betekent dat de negen kunstenaars die daar werken en tentoonstellen er óók uit moeten. Zonder dat duidelijk is waar ze terecht kunnen. Terwijl Velsen heeft beloofd zich daar sterk voor te maken.

Flinke lijst met vragen

Raadsleden Teresa da Silva Marcos (D’66 Velsen), Maarten Jan Hoekstra (Groen Links) en Frank Cornet (ChristenUnie) vroegen het college naar het hoe en waarom, en hoe nu verder. Had het college niet in 2019 gezegd dat ze een morele plicht heeft om de kunstenaars te helpen een ander pand te vinden? En waarom zijn de concrete suggesties daarvoor niet opgepakt? Wat hebben de gesprekken met Stichting Het Dorp Velsen opgeleverd, de stichting die zich al sinds 1967 – met succes – inzet voor behoud en herstel van het dorp? En hoe gaat de gemeente er voor zorgen dat het pand niet (net als het Witte Theater en café La Belle) jaren leeg staat en vervalt?

De kijk van Stichting Het Dorp Velsen

Een flinke lijst met vragen. Op donderdagmiddag 17 oktober, tussen 5 en 6 uur, vragen Steef Hammerstein en Alex Perukel van RVT Seaport dit soort dingen aan Jan Borst, penningmeester van de stichting Het Dorp Velsen. Luister en huiver!