Luister terug: Platform Toegankelijkheid tijdens Helden van Velsen

Luister terug: Platform Toegankelijkheid tijdens Helden van Velsen

Vorige week was het de ‘Week van Toegankelijkheid’. Els Zorgdrager en Annekee Eggermont van het Platform Toegankelijkheid in Velsen waren daarom te gast tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen. Zij lichten toe waarom het zo belangrijk is om toegankelijkheid onder de aandacht te brengen.

Het Platform Toegankelijkheid zet zich in voor een toegankelijke leefomgeving voor iedereen in Velsen. Ze vragen daarom aandacht bij de gemeente over hoe zij hun diensten en openbare ruimte toegankelijker kunnen maken.

Het platform heeft door de jaren heen al verschillende namen en vormen gehad. Het belangrijkste van het platform is dat deze bestaat uit mensen die beperkingen hebben. Zij ervaren hoe het is om in de openbare ruimte obstakels tegen te komen, deuren die niet vanzelf open te gaan. Als je die beperking, dan kun je vaak niet indenken hoe het is.

Els Zorgdrager is in 2022 voorzitter van het platform geworden en zij zet zich in voor de belangen van mensen met beperkingen. “Als je die beperking niet hebt, dan kun je vaak niet indenken hoe het is.” Tijdens het radioprogamma werd zij bijgestaan door Annekee Eggermont, die zich ook inzet voor dit platform.

De Week van de Toegankelijkheid is een jaarlijks terugkerend evenement dat aandacht vraagt voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes, diensten en informatie voor mensen met een beperking. Het doel is om bewustwording te creëren en stappen te zetten richting een inclusieve samenleving waar iedereen volwaardig kan deelnemen.

Luister het fragment hieronder terug