Sportweekend van 11 tot 13 oktober

Sportweekend van 11 tot 13 oktober
Pexels: Cottonbro studio

Vrijdag 11 oktober is voor de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen de competitie weer begonnen. Het was een clubonderonsje tussen het eerste en het tweede team. Het tweede team won de wedstrijd overtuigend met 4-0.

Op zaterdagmiddag 12 oktober de laatste veldkorfbalwedstrijd voor Aurora/DKV. Men nam het op tegen Purmer en won met grote cijfers. De combinatievereniging is na de 20-4 zege geindigd op de eerste plaats met 9 punten uit 6 ontmoetingen. De dames van basketbalvereniging Akrides namen het zaterdag op tegen het vierde team van US. De dames uit IJmuiden behaalden hun derde zege op rij met een 55-47 eindstand. Bij het waterpolo behaalden de dames van VZV hun eerste punt door een 9-9 eindstand in en tegen Haarlem. De heren moesten zaterdag afreizen naar Rotterdam en wisten de thuisploeg met 8-13 te verslaan. Voor de handbaldames van HCV’90 is het zaalseizoen zaterdag 12 oktober weer begonnen. De dames van de vereniging uit Velsen Noord zegevierden met 28-10 over het vierde team van US.

Bij het zaterdagvoetbal moest Stormvogels op bezoek bij Olympia Haarlem. De wedstrijd werd met 2-1 verloren door de IJmuidense vereniging.

VSV wist in de derde klasse een 1-3 zege te behalen bij Zandvoort en gaat met 10 punten uit 4 wedstrijden aan de leiding. In deze wedstrijd wist Donny Klok twee keer te scoren. IJmuiden wist in dezelfde afdeling een remise te behalen bij OSV. In de vierde klasse wist VVH/Velserbroek door drie doelpunten van Jordi Hurkmans een mooie 3-0 thuiszege te behalen tegen streekgenoot Haarlem-Kennemerland.

In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal boekte SVIJ een 0-2 zege tegen het Heemsteedse RCH. Waterloo behaalde een punt door bij Vogelenzang een 1-1 gelijk spel te behalen. Terrasvogels deed goede zaken om bovenin mee te blijven draaien. De ploeg uit Santpoort wist DSK uit Haarlem met 2-3 te verslaan. Velsenoord moest op bezoek bij Overbos in Hoofddorp en verloor nipt met 3-2. Het zaterdagelftal van Velsen verloor op  eigen terrein van Onze Gezellen.

Het zondagelftal van Velsen moest het in een uitwedstrijd opnemen tegen De Zouaven en wist met 0-4 te winnen. In deze wedstrijd trof Jalen Parks twee maal het doel. Velsen bivakkeert nu op een mooie tweede plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden.

Voor zowel de dames als de heren van hockeyclub Strawberries een mooi resultaat op zondagmiddag 13 oktober. De dames versloegen op eigen veld Baarn met 2-1 en staan nu met 13 punten op een gedeelde tweede plaats met 1 punt achterstand op de koploper. De heren nanen het op tegen Scoop Delft en trokken met 3-2 aan het langste eind. 

De basketbalheren van Akrides moesten zondagmiddag aantreden tegen het derde team Leiden en ging met 61-53 onderuit.

Op zondag 13 oktober moesten de rugbyers van The Smugglers aantreden tegen het derde team van USRS. In een spannende wedstrijd werd een eindstand van 26-26 bereikt met als resultaat op dit moment een eerste positie op de ranglijst.