Ronald Koeman jr redt punt voor Witte Leeuwen

Ronald Koeman jr redt punt voor Witte Leeuwen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vriend en vijand waren het roerend eens met elkaar: Telstar liet zowel tegen Den Bosch als Jong Utrecht vier (dure) punten liggen door een gebrek aan stootkracht. Desondanks staan de Witte Leeuwen dicht in de buurt van de absolute top en het was de vraag of zaterdag De Graafschap weer eens aan de zegekar kon worden gebonden. De cult club waarmee Telstar een speciale band heeft opgebouwd. Simon Kistemaker speelde een belangrijke rol in dat proces. 

Telstar verzuimd verder uit te lopen

Het bezoekers vak liep vol, de andere twee tribunes ook en het heerlijke voetbalavondje kon beginnen. Al na zes minuten veerde het thuispubliek op toen wie anders dan Zakaria Eddahchouri, prachtig weggestoken, de bal langs Joshua Smits werkte, al leek het er op dat Rowan Besselink net het laatste tikje gaf. Als Danny Bakker na een minuut of twintig tweede goal had aangetekend, was het duel wellicht anders afgelopen, maar volledig vrij gelaten knalde hij tegen Smits aan die ook nog eens de rebound onschadelijk maakte. Hét kantelpunt want vanaf dat moment namen de gasten het initiatief brutaal over en daar betaalde Telstar rond het half een zware prijs voor. Jesse van de Haar maakte knap gelijk, Ronald Koeman maakte een inzet nog wel onschadelijk maar een minuut later profiteerde voormalig Witte Leeuw Ralf Seuntjens optimaal van matig kopwerk van Tyrese Noslin. Met een prachtige trap vond hij de rechter bovenhoek en zette de Superboeren in een zetel;1-2.

Weer blijven Witte Leeuwen steken  op remise

De tweede helft was het over en uit met offensieve dadendrang van Telstar. De Graafschap verzuimde echter een keer of vier de trekker over te halen. Steeds was het uitblinker Ronald Koeman die als winnaar uit de strijd kwam maar dan heeft Telstar gelukkig altijd nog Zakaria Eddahchouri. Met nog een kwartier op de klok werd hij de diepte ingestuurd, passeerde Smits en schoot beheerst de bal in een lege goal voor alweer zijn 8e goal van het seizoen (!) De Graafschap schrok zichtbaar van de tegenslag maar in een spectaculair laatste kwartier was Telstar toch niet bij machte iets te forceren en bleef dus voor de vierde keer op rij steken op een remise. Met dank aan man of the Match Ronald Koeman. 

Hans Akkerman