Een nieuw begin voor strandpaviljoen Beach Inn

Een nieuw begin voor strandpaviljoen Beach Inn

Het team van strandpaviljoen Beach Inn maakt zich klaar voor de feestelijke opening die deze vrijdag plaatsvindt. Het paviljoen werd op 15 december 2023 geheel verwoest door een brand. Eigenaar Peter de Bie, zijn zoon en hun team werkten de afgelopen maanden hard aan het opbouwen van de zaak.

“Het is natuurlijk een ramp, een verschrikking. Een shock effect. Maar dankzij de crowdfunding en de steun van alle mensen uit IJmuiden en daar omheen vind je de kracht om het weer op te bouwen,” vertelt Peter de Bie.

Vier maanden
Eerst moest er papierwerk geregeld worden voor het oude gebouw gesloopt mocht worden. In maart werden palen geslagen. Maar daarna kon de bouw op 15 mei pas weer beginnen.

De nieuwe constructie is prefab gebouwd. De bouw zelf ging met vier maanden redelijk snel, maar het duurde een tijdje voordat de materialen beschikbaar waren. Voor De Bie had het wel sneller gemogen, “Mijn doelstelling was 1 augustus open, maar dat hebben we niet gehaald.” In de tussentijd stond er een soort keet voor het pand. Hiermee is er de gehele periode alsnog aanbod geweest van eten en drinken. Ook was er een toilet beschikbaar.

Nu het gebouw klaar is, doet De Bie een stapje naar achteren. Zijn zoon heeft het strandpaviljoen overgenomen en zal deze runnen. Peter gaat aan de slag met zijn biermerk ‘Woeste Golf’.

Opening
Bezoekers konden al vanaf 16 september terecht, zo kon het team weer proefdraaien en het nieuwe gebouw leren kennen. Op vrijdag 11 oktober is er vanaf 19.00 uur een feestelijke opening van het nieuwe paviljoen. Iedereen die Beach Inn een warm hart toedraagt is dan welkom. “Je wil wat terug doen voor het publiek en wil de zaak presenteren.”