Het sportweekend van 4 tot 7 oktober

Het sportweekend van 4 tot 7 oktober
Pixabay

Op vrijdagavond 4 oktober al twee wedstrijden dit weekend. De dames van Smashing Velsen zijn de volleybalcompetitie begonnen tegen The Setfighters uit Zaandam. De uitwedstrijd werd door de Velsense dames met 4-0 verloren.

Eveneens op deze vrijdag een softbalwedstrijd voor de heren van Rooswijk. Er stond een uitwedstrijd op het programma tegen Rangers uit Schagen. De wedstrijd werd met 2-23 gewonnen door de mannen uit Velsen Noord. 

Op het korfbalveld zagen we zaterdag 5 oktober een mooie zege van Aurora/DKV in de uitwedstrijd tegen Zaandam Zuid. Aurora/DKV wist een nuttige 7-11 zege te behalen en prijkt nu bovenaan de ranglijst met 7 punten uit 5 ontmoetingen.

De dammers van Damclub IJmuiden speelden zaterdagmiddag in eigen huis tegen DIOS/Eureka. De IJmuidense vereniging zegevierde met 13-3 en staat nu aan de leiding met de volle winst uit 2 wedstrijden.

Bij het waterpolo geen best weekend voor de dames en heren van VZV. De dames ontvingen ZPB uit Barendrecht, gingen met 6-11 onderuit en staan puntloos onderaan. De heren wisten op deze zaterdag eveneens niet te winnen. Zij namen het op tegen De Gouwe en verloren nipt met 13-15.

Voor de heren van basketbalvereniging op zaterdagavond 5 oktober een thuiswedstrijd tegen SBU uit Utrecht. Er werd met miniem verschil verloren. De wedstrijd eindigde met 56-57.

Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek ontving zaterdag 5 oktober het tweede team van Spakenburg. De wedstrijd kende een 106-0 uitslag.

Bij de zaterdagvoetballers uit de gemeente weer een vol programma op deze 5e oktober.

Tweedeklasser Stormvogels ontving op eigen veld Monnickendam en haalde met 5-0 flink uit. Mitchel Bormann en Jan Koridon wisten in deze wedstrijd twee maal het net te vinden. 

In de derde klasse was VSV gastheer voor het bezoekende HCSC. Ondanks het 2-2 gelijk spel met twee doelpunten van Joey Meijer wist men zich met 7 punten op de eerste plaats te nestelen. Ook voor IJmuiden een thuiswedstrijd in deze klasse. Men ontving streekgenoot Castricum en door een mooie 3-1 zege staat IJmuiden nu op de derde plaats van de ranglijst.

In de vierde klasse moest VVH/Velserbroek afreizen naar Amsterdam voor een ontmoeting met VVA/Spartaan. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was. Na 90 minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord.

Voor de vijf Velsense verenigingen in de vijfde klasse wisselend succes. Terrasvogels deelde de punten met Overbos uit Hoofddorp. De uitslag was 1-1. Waterloo ontving op eigen veld Spaarnwoude en verloor met 0-3. SVIJ haalde met 5-1 flink uit in de thuiswedstrijd tegen DSK. Velsen zaterdag moest op bezoek bij het nog ongeslagen Schoten en verloor met flinke cijfers. De wedstrijd kende een einduitslag van 7-1 voor de vereniging uit Haarlem Noord. Velsenoord ontving Vogelenzang en stuurde de bezoekers met een 2-1 zege weer huiswaarts.

In de eerste klasse ontving Velsen zondag op 6 oktober het Amsterdamse ZSGO/WMS. De wedstrijd eindigde in 2-2. Velsen staat nu vijfde op de ranglijst met 4 punten uit 3 wedstrijden.

De dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord moesten zondag op bezoek bij het tweede team van Tornado uit Heerhugowaard. Na een spannend scoreverloop stond de eindstand van 19-18 op het bord.

De dames van basketbalvereniging Akrides gingen zondag 6 oktober op bezoek bij Cobra Nova en wisten een 50-51 zege uit het vuur te slepen.

Bij het hockey op deze zondagmiddag een mooie 0-1 zege voor de dames van Strawberries in en tegen Mijdrecht. Voor de heren wil het nog steeds niet lukken. Nu werd er weer flink verloren van Wateringse Veld. De hockeyers uit Driehuis gingen met 6-0 onderuit.