De Origon verkozen tot Sportiefste Basisschool van Velsen

De Origon verkozen tot Sportiefste Basisschool van Velsen

Voor het tweede jaar op rij is de titel “Sportiefste Basisschool van Velsen” uitgereikt aan een basisschool uit de gemeente. Dit jaar mag basisschool De Origon deze eer dragen, na een indrukwekkende prestatie tijdens het schooljaar 2023/2024.

Alle basisscholen binnen de gemeente Velsen maken kans op de titel door deel te nemen aan zoveel mogelijk schoolsporttoernooien. Scholen kunnen punten verdienen door mee te doen aan de toernooien, een plaats te bemachtigen in de top vijf en door Fair Play punten te scoren. Om eerlijk te concurreren, wordt er rekening gehouden met het aantal leerlingen per school door middel van de schoolfactor (compensatiepunten).

Basisschool De Origon heeft aan maar liefst twaalf van de dertien toernooien meegedaan en daarmee 69 punten verzameld, wat hen de sportiefste basisschool van Velsen maakt.

Feestelijke prijsuitreiking
Afgelopen donderdag 3 oktober vond de feestelijke prijsuitreiking plaats op het schoolplein van Basisschool De Origon. Wethouder Bram Diepstraten overhandigde de grote prijs, bestaande uit een wisselbeker, een groot spandoek voor op de school en een waardebon van €500,- voor sportmateriaal bij Nijha.

In onderstaand geluidsfragment vertelt Daniëlle van der Linden van SRO Velsen hoe de sportiefste school verkozen werd.

Foto’s door Ton van Steijn