Telstar morst laat dure punten tegen hekkensluiter

© Telstar / Jessica van Dijk

Een uitduel tegen de hekkensluiter, maar Telstar was gewaarschuwd. De jonge talenten van F.C. Utrecht hebben weliswaar het zoet van een overwinning nog niet mogen smaken maar toch zorgen ze nog wel eens voor een verrassend resultaan tegen gerenommeerde ploegen zoals ADO Den Haag, Helmond Sport en De Graafschap. Een gewaarschuwd mens telt dan voor twee maar desondanks liep Telstar in 90+5 (!) tegen zuur puntenverlies op toen invaller Sil van der Wegen een strakke, lage voorzet van rechts vlak langs de goede kant van de paal knalde;1-1.

De druiven waren dus zuur voor Anthony Correia en zijn staf vlak na afloop toen ze zwaar gedesillusioneerd  het puntenverlies analyseerden.’’ Na rust te weinig druk op de tegenstander gezet, balen en doodzonde en die vijf minuten extra sloegen nergens op,’’ merkte de zichtbaar teleurgestelde Correia kritisch op.

Daar had het voor rust totaal geen schijn van. Telstar domineerde tegen een verdedigend ingestelde matige tegenstander, creëerde weliswaar weinig maar zag op het half uur Nils Rossen met een subtiele steekpass Zakaria Eddahchouri bereiken en die wist vrijgelaten de verre hoek te vinden;0-1. Na rust kantelde het spelbeeld. Jong Utrecht werd brutaler maar ontbeerde kracht en gogme rond het strafschopgebied. OK, Jayden Turfkruier raakte na een fraaie aanval de lat maar dat was het offensief wel zo’n beetje voor een team dat weliswaar punten bij elkaar harkt maar aanvallend nog (te) weinig potten kan breken. Voor de tweede maal in successie liet Telstar dure punten liggen en moest daardoor even een pas op de plaats maken wat betreft de kopposities. Volgende week wacht op zaterdagavond hoogvlieger De Graafschap en wordt het dan misschien drie keer scheepsrecht?