De Bieb door Oktober

De Bieb door Oktober
© RTV Seaport

Afgelopen paar weken is het weer goed omgedraaid, de regenpakken en jassen kunnen weer de kast uit worden getrokken en de herfst kan al goed gevoeld worden. Afgezien van dit matige weer is er zat te doen bij de Bibliotheken in Velsen. 

De zomer is echt afgelopen en zo goed als iedereen zit weer goed in het ritme van school of werk. Desalniettemin zijn de activiteiten in Bibliotheek Velsen nog volop bezig en is er zat te doen door de maand oktober! 

Kinderboekenweek 
Eerder hebben we al een leuke aankondiging geplaatst over de feestelijke opening en alle activiteiten die plaats vinden. Alle informatie over de Kinderboekenweek kan worden teruggelezen in dit artikel op onze site

Door de maand heen 
Op zaterdag 5 oktober kan je kennismaken bij de Maakplaats in de vernieuwde Velserbroekse Bibliotheek. Hier kan worden gebruik gemaakt van een lasersnijder, 3D-printer en snijplotter, ook kan jij jezelf inschrijven voor workshops over hoe je deze kan gebruiken. 
 
In de middag van maandag 7 oktober is er een gezellige high tea met Jacob Bron, directeur van de Stadsschouwburg Velsen. Tijdens de high tea kan je leuk luisteren naar de verhalen van Jacob en ervan genieten met een lekkere versnapering. 
 
Ook is er deze maand op woensdag 16 oktober een leuke lezing over sprookjes of eigenlijk, ‘Sprookjes bestaan niet’. In het thema van ‘Echt nep’ staat dit jaar de Efteling centraal, over de schrijver Anton Pieck, ingenieur Peter Reijnders en de geschiedenis van het park zelf. 

Verder gebeuren er natuurlijk nog veel meer vaste activiteiten in de Bibliotheek en de agenda kan worden gevonden op; Bibliotheekvelsen.nl