Lekker eigenwijs bij Bibliotheek Velsen

Lekker eigenwijs bij Bibliotheek Velsen

Kinderboekenweek komt er weer aan en tussen 2 en 9 oktober staan kinderen tot en met 12 jaar in de spotlight! Er worden van allerlei diverse activiteiten georganiseerd. Van een moppenworkshop naar een feestelijk bal! De activiteiten vinden plaats in Bibliotheek IJmuiden en Velserbroek. De meeste activiteiten zijn gratis.

Het Kinderboekenweek heeft als thema ‘Lekker eigenwijs!’ omdat kinderboeken vol zitten met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om te doen wat jij zelf wilt. Duik in een boek en vier het dwars zijn!

De activiteiten op een rijtje
Op woensdag 2 oktober begint het feest met een speciale opening in de bibliotheek in IJmuiden. Van 15:00 tot 17:00 uur kunnen alle kinderen samen met de Bieb Koning de Kinderboekenweek aftrappen! Toegang is gratis.

Als je altijd al je eigen animatiefilmpjes wilde maken, dan is vrijdag 4 oktober de dag voor jou. Voor kinderen vanaf acht jaar en ouder kan je in de bieb in IJmuiden je creativiteit loslaten en een eigen stop-motion filmpje maken met de greenscreenbox en een iPad. Voor 4 euro heb jij een tof filmpje!

Op zaterdag 5 oktober van 11:00 tot 13:00 uur kan je in de bieb in IJmuiden meedoen aan een moppenworkshop. Je leert niet alleen hoe je een mop schrijft, maar ook hoe je hem vertelt. Het kost niks, alleen aanmelden is verplicht! Aanmelden kan via de website www.bibliotheekvelsen.nl

Op maandag 7 oktober komt de IJmuidense schrijver Valentina naar de bibliotheek in Velserbroek om te praten over haar nieuwe kinderboek ‘De zoektocht naar de zandlopers’. Het is gratis en begint om 15:00 en het duurt tot 16:30 uur.

Woensdag 9 oktober wordt een feestje voor jong en oud. Van 14:30 tot 15:30 uur is er in de bibliotheek in Velserbroek een speciaal voorleesfeest. De bibliotheek Velsen nodigt kinderen zo uit om op een leuke manier te genieten van boeken en actief mee te doen met het voorlezen.

Wil je leren coderen en programmeren? Op vrijdag 11 oktober van 15:15 tot 16:45 uur kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar meedoen aan de CoderDojo in de bibliotheek in IJmuiden. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt. Je leert van alles en het is zeker een kijkje waard! Toegang is gratis.

Als afsluiter is er vrijdagavond 11 oktober het Eigenwijze Kinderboekenbal. Van 18:00 tot 21:00 uur barst het los in de bieb in IJmuiden! Iedereen mag komen verkleed als prins of prinses, ridder of als hun eigen koninklijke zelf. Er zijn allemaal verschillende activiteiten zoals boogschieten, een raket bouwen, stokpaard racen, glittertattoos zetten en zelfs modder-schilderen.