Sportweekend van 27 tot 29 september

Sportweekend van 27 tot 29 september
Pexels: rfstudio

Op vrijdagavond 27 september moesten de softbalmannen van Rooswijk voor een uitwedstrijd afreizen naar Castricum om het op te nemen tegen Red Stars Vitesse. De wedstrijd eindigde in 7-7. 

Alle voetbalteams uit Velsen moesten op zaterdag 28 september hun wedstrijden spelen. Eersteklasser Velsen zondag moest op bezoek bij HBOK in Amsterdam en verloor nipt met 3-2. 

Stormvogels, uitkomend in de tweede klasse wist ook de tweede wedstrijd winnend af te sluiten. Buitenboys uit Almere werd op eigen veld met 0-3 verslagen. Door dit resultaat staat de ploeg uit IJmuiden bovenaan met 6 punten uit 2 wedstrijden.

In de derde klasse boekte VSV zijn tweede zege. Sporting Andijk moest in eigen huis met 1-2 zijn meerdere erkennen in de mannen uit Velserbroek. IJmuiden boekte eveneens een overwinning. In en tegen Zandvoort werd een 2-3 zege uit het vuur gesleept.

In de vijfde klasse een gemeentelijk onderonsje. Het zaterdagteam van Velsen ontving plaatsgenoot Waterloo. De wedstrijd eindigde in 3-0 voor Velsen. Terrasvogels moest  op bezoek bij Vogelenzang en kwam na 90 minuten met een 1-4 zege van het veld af. SVIJ moest eveneens een uitwedstrijd spelen. De IJmuidense vereniging moest op bezoek bij Overbos in Hoofddorp en ging met 2-1 onderuit.

Bij het korfbal ontving Aurora/DKV op 28 september streekgenoot Stormvogels uit Uitgeest. De wedstrijd eindigde in een 10-10 gelijk spel.

Eveneens op deze zaterdag voor de waterpolomannen van VZV een uitwedstrijd. In het Amsterdamse Sloterparkbad nam men het op tegen Mokum. De wedstrijd werd met 16-8 verloren.

De dames van VZV speelden op zondag 29 september een uitwedstrijd in Alphen aan de Rijn. Net als de heren verloren ook zij hun wedstrijd. Thuisploeg AZC zegevierde met 16-11 over de IJmuidense dames.

De handbaldames van HCV’90 uit Velsen Noord ontvingen Zaanstreek en in een spannende wedstrijd trok de thuisploeg met 23-22 aan het langste eind.

De dames van hockeyvereniging Strawberries haalden op zondag een punt binnen tegen Kraaien. De wedstrijd werd met een 1-1 eindstand beeindigd en de dames uit Driehuis staan nu op de vijfde plaats met 7 punten uit 4 ontmoetingen.

De heren namen het in eigen huis op tegen Haarlem en verloren met 2-5.

De rugbyers van The Smugglers uit Velserbroek moesten zondagmiddag op eigen terrein aantreden tegen het vierde team van Haarlem/Alkmaarse. Door een mooie 73-15 zege prijkt The Smugglers nu oo een mooie tweede plaats met 9 punten uit 2 wedstrijden.