Basisschool De Plataan ontvangt certificaat Gezonde School

Basisschool De Plataan ontvangt certificaat Gezonde School
© Gemeente Velsen

Basisschool De Plataan heeft een unieke onderscheiding ontvangen voor een gezonde leefstijl. Het gaat om het themacertificaat Sport en Bewegen van de Gezonde School. Hiermee ontvangt de school ook het vignet Gezonde School, een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan een gezonde leefstijl. Het ontvangen van de certificaat werd vorige week gevierd met een sportontbijt en sportclinics.

Velsense wethouder Sport Bram Diepstraten en adviseur publieke gezondheid bij de GGD Emmy Jaspers gaven het certificaat afgelopen vrijdag uit. De Plataan vierde het behalen van het certificaat met een Sportontbijt voor 120 kinderen uit groep 6, 7 en 8. Hiermee zijn ze de eerste school in Velsen waar het Sportontbijt plaatsvindt.

Clinics
Na het ontbijt volgden de kinderen van De Plataan diverse clinics die werden verzorgd door vrijwilligers van handbalvereniging HVC’90 en dansschool D’nd Dance, buurtsportcoaches en docenten lichamelijke opvoeding. De clinics vonden plaats rondom de school en op het Cruyff Court.

IJmond Nieuws was bij de uitreiking en maakte onderstaande reportage.