Drukke zomer voor Stichting Zwerfkatten Havengebied

Drukke zomer voor Stichting Zwerfkatten Havengebied
Voor een paar kittens kwam de hulp nog net op tijd. Zij gaan een nu een goede toekomst tegemoet

De Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden heeft een ongekend drukke zomer achter de rug. De vrijwilligersorganisatie zag een recordaantal zwangere zwerfpoezen en moederloze kittens binnenkomen in hun opvang in Velsen-Noord.

Volgens een vrijwilliger van de opvang is dit een landelijke trend: “Overal zitten de opvangcentra vol met kittens en zwangere poezen. Wij hebben momenteel nog 16 kittens in de opvang, terwijl dat er een maand geleden nog ruim 30 waren.”

De kittens die nu in de opvang verblijven, hebben een moeilijke start gehad. Veel van hen zijn op straat geboren en sommigen zijn zonder moeder gevonden. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor ziektes zoals niesziekte. Enkele kittens hebben ernstige oogproblemen ontwikkeld, waarvoor operaties nodig zijn.

Dierendag
Op 4 oktober, Werelddierendag, wil de stichting de kittens extra verwennen. Echter, door de hoge medische kosten is het budget bijna op. Gelukkig komt tuincentrum Welkoop te hulp met een inzamelingsactie op 28 september. Tussen 12 en 17 uur kunnen klanten kattensnoepjes of speciaal dieetvoer doneren.

Wie niet in staat is om naar de inzamelingsactie te komen, kan een financiële bijdrage overmaken via de digitale collectebus van de stichting. Deze bijdragen worden door Stichting DierenLot verdubbeld. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting.