Burendag Velserbroek “Loop eens binnen!”

Burendag Velserbroek “Loop eens binnen!”
RTV Seaport / Sjoerd Dekker

Aanstaande zaterdag is het Burendag. In Velsen zijn er op verschillende plekken activiteiten te doen gericht op ontmoeting. Dorpsvereniging Velserbroek heeft dit jaar samen met partners en vrijwilligers uitgepakt voor een mooie dag waar veel lokale organisaties hun deuren openen. Loop eens binnen!

Dorpsvereniging Velserbroek is initiatiefnemer van de activiteiten. Jacqueline Staats vertelt over hoe het tot stand kwam. “We dachten: zoiets kunnen we ook gezellig organiseren in ons eigen Velserbroek.” De activiteiten hebben als belangrijkste doel om te verbinden. “Met elkaar kunnen we meer,” stelt Staats.

Van 11.00 uur tot 14.00 uur zijn er activiteiten in de Dorpskern. Het thema van de dag is ‘Gluren bij de Buren’. De organisaties die in de kleine cirkel bij het Promanadepark zitten, openen hun deuren. Iedereen mag komen kijken. Daarbij kun je dus binnenlopen bij Stichting Buitengewoon en De Bibliotheek de Cirkel waar ook het Sociaal Wijkteam aanwezig is. Verder zijn bezoekers welkom bij de Hofstede waar je welkom wordt ontvangen met koffie en gezelligheid. Ook de de Polderstroom opent haar deuren.

In het park bij de verhalenpark zijn er activiteiten voor kinderen zoals straattekenen en bubbelballen. Bij TVIJ kan men om het hoekje kijken bij de nieuwe locatie en mee springen. Ook aan gezellige muziek is dacht. Van 12 uur tot 13.30 uur gaat drumband de Blije Nootjes de wijken in en maken wat reuring.

De belangrijkste boodschap die de Dorpsvereniging wilt delen: “Ga eens ergens binnen kijken op een plek waar je normaal langs zou lopen!”