Sportweekend 20-22 september

Sportweekend 20-22 september
Stormvogels-Unicum

Voor de voetballers uit onze gemeente is de competitie weer begonnen. Op zaterdag 21 september speelde promovendus Stormvogels zijn eerste wedstrijd in de tweede klasse. Op het eigen sportpark Zeewijk ontvingen zij Unicum Lelystad en wisten de partij met 2-1 winnend af te sluiten.

In de zaterdag derde klasse komen twee verenigingen uit Velsen uit. VSV wist Medemblik met 2-0 te verslaan. In deze wedstrijd scoorde Jesse Kooijman beide doelpunten. IJmuiden ontving op eigen veld HCSC uit Den Helder en moest een 0-1 nederlaag incasseren.

VVH/Velserbroek, spelend in de vierde klasse , moest 21 september aantreden tegen het Amsterdamse Vlug en Vaardig. De wedstrijd eindigde in een 1-1gelijkspel.

In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal spelen vijf verenigingen uit Velsen. Velsenoord ontving op eigen terrein het zaterdagelftal van Velsen. De gastheren wisten met 2-0 te zegevieren. SVIJ maakte op het eigen Sportpark Zeewijk korte metten met het bezoekende Vogelenzang. De wedstrijd kende een 6-0 eindstand. Waterloo speelde met 1-1 gelijk tegen het Haarlemse Onze Gezellen. Ook het Santpoortse Terrasvogels speelde gelijk. Op eigen veld was de eindstand 2-2 in de wedstrijd tegen Spaarnwoude.

Eersteklasser Velsen moest zondag 22 september aantreden tegen AGB. De ploeg uit Driehuis wist met 5-2 te winnen. In deze wedstrijd scoorde Rory Roode twee maal.

De softbalmannen van Rooswijk uit Velsen Noord speelden vrijdagavond 20 september in eigen huis tegen het Haarlemse Schoten. De wedstrijd eindigde in een 15-9 overwinning. Rooswijk staat nu op de vijfde plaats met 14 punten uit 16 wedstrijden. Op zaterdag 21 september werkte korfbalvereniging Aurora/DKV een uitwedstrijd af bij Purmer. Door met 6-17 te winnen prijkt de ploeg na drie wedstrijden op de tweede plaats met een totaal van vier punten. Voor zowel de heren als de dames van waterpolovereniging VZV stond er zaterdag een uitwedstrijd op het programma. De dames reisden af naar Utrecht en gingen met 11-8 onderuit. De heren wisten ook hun tweede wedstrijd winnend af te sluiten. In Vlaardingen moest ZVVS met 7-12 zijn meerdere erkennen in de heren uit IJmuiden.

De honkbalmannen van Rooswijk moesten op deze zaterdagmiddag een uitwedstrijd spelen tegen Cromtigers 2 en gingen met 24-1 zwaar onderuit in Assendelft.

Voor zowel de dames als de heren van basketbalvereniging Akrides een mooi resultaat op zaterdag 21 september. De dames ontvingen het derde team van Leiden en wonnen hun wedstrijd met 42-31. De heren moesten op bezoek bij Grasshoppers in Katwijk aan Zee en trokken met 45-61 aan het langste eind.

Op zondagmiddag 22 september speelden de dames van hockeyvereniging Strawberries een uitwedstrijd tegen Woerden. Ondanks het 4-2 verlies staan de dames uit Driehuis op een keurige vierde plaats van de ranglijst met 6 punten uit 3 wedstrijden.