Telstar onderuit tegen dynamisch Excelsior

Telstar onderuit tegen dynamisch Excelsior
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Een interessant topduel in de KKD. Telstar, na een overtuigende 4-0 winst op M.V.V., reisde af naar Kralingen waar Excelsior wachtte dat twee weken geleden in de residentie nog gehakt maakte (0-5) van ADO Den Haag. Ondanks de leegloop na hun degradatie staat er dit seizoen toch weer een alleraardigst, aanvallend ingesteld jeugdig team.
“Telstar een dark horse’’

‘’ Ik zie Telstar met recht als een dark horse,’’ waarschuwde de kersverse hoofdtrainer Ruben Den Uil vooraf.’’ Excelsior heeft een ploeg met veel snelheid voorin, daar zullen we een antwoord op moeten hebben,’’ dacht Anthony Correia vooraf. Telstar aast na vijf duels nadrukkelijk op de eerste periodetitel sinds 2009 (!) Tevens een strijd tussen topschutters Richie Omorowa en Zakaria Eddahchouri die beiden al viermaal het doel troffen. Maar liefst 153 Telstar-fans ondersteunden hun favorieten in Rotterdam, een record.

Gevaar Excelsior vooral over  de rechterkant

Het topduel, bijgewoond door maar liefst 4071 toeschouwers, ging gelijk op maar al snel bleek datgene waarvoor Anthony Correia al vooraf had gewaarschuwd. Excelsior beschikt over een dynamisch pijlsnel collectief met veel handelingssnelheid. Vooral over rechts wist Genua-huurling Seydou Fini, een Italiaan met Nigeriaanse roots, zich te onderscheiden. Na een afwachtend half uur ging het op rechts weer eens mis voor Telstar en kon de vrij gelaten Noah Naujoks bij de tweede paal Jacky Donkor vinden en die kon kinderlijk eenvoudig 1-0 aantekenen. Vlak voor rust eigenlijk al de genadeslag voor Telstar toen Fini, volgens velen in buitenspelpositie, vrij opdook voor Koeman en beheerst diagonaal de voorsprong verdubbelde;2-0

Twee treffers na rust maar niet voldoende

Na rust was het Excelsior wat de klok sloeg maar diverse countermogelijkheden onbenut liet. Opeens vanuit het niets zag Youssef El Kachati kans de achterstand te verkleinen;2-1. Heel lang kon Telstar overigens niet genieten van de aansluitingstreffer want uitgerekend voormalig Witte Leeuw Ilias Bronkhorst soleerde kinderlijk eenvoudig door de Velsense defensie heen en werkte beheerst af;3-1. Dat invaller Mohamed Hamdaoui drie minuten voor tijd met een prachtige knal in de kruising vanaf randje strafschopgebied nog 3-2 aantekende, was alleen leuk voor de statistieken. Telstar werkte hard maar legde het af tegen een tegenstander die ongetwijfeld gaat meedraaien in de top van de KKD en over een uitgebalanceerde selectie beschikt. Volgende week revanche dan maar in de Hofstad waar vorig seizoen na zes puntloze duels het eerste winstpuntje (1-1) werd gepakt. 

Hans Akkerman