Van Samenspel naar Samen Velsen

Van Samenspel naar Samen Velsen
© Pixabay


Heb je een leuk idee voor je wijk of buurt? Zet het op samenvelsen.nl en je hebt kans dat je het kunt uitvoeren! Andere inwoners kunnen je daarbij helpen. Het is een nieuwe fase van Samenspel Velsen.

Een jaar of vier geleden begon de gemeente met Samenspel Velsen. Onder die noemer wilde Velsen beter en meer samenwerken met inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties.

Nu gaat Velsen een stapje verder met ‘Samen Velsen’. De gemeente gaat haar eigen medewerkers stimuleren om inwoners en anderen bij hun werk te betrekken. Dat gaat aan de hand van 10 regels, zoals ‘wees uitnodigend’, en ‘betrek inwoners, ondernemers en organisaties’, en ‘wees betrouwbaar’.

Café, Diner en Wijkborrels met inwoners en ondernemers

Vanaf oktober worden er interne en externe bijeenkomsten georganiseerd. Dat kan een inwonersbijeenkomst zijn, zoals het Samenspel Velsen Initiatieven Café. Of een Goed Idee Diner, bijeenkomst waarbij actieve inwoners in het zonnetje worden gezet. En wijkborrels, waar wijkwethouders in gesprek gaan met inwoners, ondernemers en organisaties.

Plannen van inwoners helpen uitvoeren

Velsen wil daarnaast ideeën of initiatieven van inwoners helpen uitvoeren. Elk huishouden krijgt in september een waardebon van 5 euro. Op www.samenvelsen.nl kun je je idee zetten, en mensen oproepen om jouw idee te steunen. Denk aan een buurtbarbecue of het groener maken van je straat. Kijk op de site hoe het werkt. De komende periode gaan we wat meer vertellen over die plannen.