Wethouder Dinjens weer aan het werk

Wethouder Dinjens weer aan het werk
Wethouder Dinjens


Wethouder Sebastian Dinjens is per vandaag, 10 september 2024, weer aan het werk gegaan. De portefeuilles zijn opnieuw verdeeld, en de wijkwethouders zijn bekend.

Vorig jaar november werd Sebastian Dinjens, wethouder in de gemeente Velsen, ziek. Hij werd vervangen door Marie-Thérèse Meijs, (Groen Links), oud wethouder in Haarlem. Nu is wethouder Dinjens weer beter en heeft mevrouw Meijs haar werk afgerond. Het college spreekt zijn waardering uit voor haar werk: “Ze heeft het deskundig, plezierig en betrokken (gedaan), met een groot hart voor Velsen”, schrijft het college.

Wie gaat waar over?

Vandaag werden de portefeuilles verdeeld tussen de wethouders. Zo is afgesproken wie ‘waar over gaat’. Wethouder Dinjens is verantwoordelijk voor onder andere: Milieu (inclusief bodem en water), Openbare ruimte en riolering, en Zorg (inclusief WMO, volksgezondheid, de Skaeve Huse en Sluis 751). Het hele lijstje komt op de website te staan.

Wijkwethouders

Een wijkwethouder is aanspreekpunt voor bepaalde wijken. Hieronder een overzicht van de verdeling. Elke wijkwethouder krijgt twee wijken toebedeeld.:

Bram Diepstraten: IJmuiden-Noord en Velserbroek
Sebastian Dinjens: IJmuiden-Zuid en Driehuis
Gideon Nijemanting: IJmuiden-West en Santpoort-Noord
Sander Smeets: Velsen-Noord en Santpoort-Zuid
Jeroen Verwoort: Zee- en Duinwijk en Velsen-Zuid.