Velsen maatje te groot tegen incompleet Stormvogels

Velsen maatje te groot tegen incompleet Stormvogels
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Hoe kijken Patrick Krop (Stormvogels) en Adri Looijen (Velsen) aan tegen de voorbereidingsperiode van hun selectie? Met nog twee weken te gaan voordat de competitie van start gaat, worden de contouren wellicht al helder. Een ding is zeker: promovendus Stormvogels treft dit seizoen in de tweede klasse geen pushovers meer en zal Velsen in staat zijn de prestaties van editie 2023/2024 ( gedeeld 3e en nacompetitie) te evenaren? Zaterdag legden we hen de prangende vraag op het complex van Velsen waar de twee hoogst acterende ploegen uit de gemeente elkaar troffen in een op papier interessante bekerclash. 

Velsen verzuimd voor rust duel op slot te gooien

‘’ Wisselende resultaten maar ik zie wel een stijgende lijn. De selectie is op orde. Een prima bank en een sterk 2e team. Kansen benutten, daar moeten we in verbeteren,’’ merkte Looijen vooraf op. ‘’ De eerste drie trainingsweken waren prima, daarna gingen veel jongens op vakantie. Daarom missen we vandaag behoorlijk wat spelers. Als we compleet zijn denk ik dat we in de middenmoot kunnen eindigen,’’ analyseerde Patrick Krop. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke voetbalmiddag. Perfect nazomers weer. De grasmat lag er fantastisch bij, het publiek was in grote getale komen opdagen, het clublied (‘’ Wij zijn Velsen’’) in een nieuw jasje werd luid gepresenteerd en de pitchers bier waren al vroeg niet aan te slepen op het overvolle terras voor het clubhuis.

Vanaf de eerste bal omwenteling bleek Velsen duidelijk een maatje te groot. Vooral over de vleugels werd Stormvogels bij de lurven genomen, overklast  en dat leidde al na vijf minuten spelen in de openingsgoal van Splinter Haasbeek. Het is dat Floris Reurts het vizier niet op scherp had staan, want anders had Velsen al bij rust op rozen kunnen zitten. Nu was het alleen Lars Schotvanger die op slag van rust de voorsprong verdubbelde;2-0. Er waren weliswaar wat plaagstootjes van de gasten maar die konden voorin niet het verschil maken.

Na rust wilde Stormvogels de schade vooral beperkt houden en plooide massaal terug. Toch zag ‘’hattrickman’’ Lars Schotvanger nog twee keer kans te scoren en de ruime 4-0 overwinning het broodnodige cachet te geven. Opvallend was dat in het sportieve duel de scheidsrechter van dienst een keer of  zeven uit zijn borstzakje wat gele kaarten  frommelde, tot luidruchtige  ergernis van een ieder. 

‘’ Altijd al hier willen spelen’’

Bij Velsen maakte Stijn Stam zijn opwachting. De centrale verdediger van het naar de tweede klasse gedegradeerde Fortuna Wormerveer maakte achterin een solide indruk.’’ Ik werd benaderd nadat we hier bij Velsen aan het eind van de rit verloren. Zo is het balletje gaan rollen. Ik had altijd al de ambitie om hier te spelen want mijn vader speelde in het 1e en mijn opa Theo is bij Velsen  jarenlang voorzitter geweest, vandaar. Wat ik van ons spel vond? We werken hard aan automatismen wat moet leiden dat we nog beter onze mogelijkheden benutten,’’ sloot Stijn Stam hoopvol af. Over twee weken wacht thuis in de seizoen ouverture het hoofdstedelijke AGB.

Hans Akkerman