“Genoeg te doen voor iedereen” op vierde editie Summer Park Sessions

“Genoeg te doen voor iedereen” op vierde editie Summer Park Sessions
© Ton van Steijn

Vanaf vanavond barst alweer de vierde editie van Summer Park Sessions los. De afgelopen dagen werd hard gewerkt om Park Velserbeek klaar te maken voor het festival. Bijna 100 vrijwilligers zetten zich in om het weekend tot een succes te maken. Producent Maarten Redeker geeft een vooruitblik van de activiteiten. “Er is genoeg te doen voor iedereen.”

Het Summer Park Sessions festival markeert de opening van het culturele seizoen. Dit is alweer de vierde editie. Overdag zijn er talloze optredens van culturele organisaties uit de regio. ‘s Avonds zijn professionele artiesten uitgenodigd. Overdag kun je gratis naar binnen, maar ‘s avonds moeten bezoekers een ticket hebben.

Op vrijdagavond is het aan de Tina Turner Tribute band. Zaterdagavond is het comedy night, verzorgd door de Stadsschouwburg Velsen. Op zondag wordt er afgesloten met Karin Bloemen en Cor Bakker.

Genoeg te doen
Naast dit programma, staan de hele dag door ook lokale talenten op het podium. Zo kunnen bezoekers genieten van optredens van Big Band Soli, Danceworks Velsen, Pickles, Unidos, Zanggroep Sparkle Velsen, Projectkoor Michael Jackson, en nog veel meer.

Er is er genoeg te doen voor kids van van 4 tot 16 jaar. Er zijn allerlei spelletjes, kids kunnen meedoen met een soort speurtocht of met huttenbouwen en er wordt voorgelezen. Ook is er een markt met allerlei handgemaakte producten. Bovendien is er een horecaplein met foodtrucks en drankjes.

In onderstaand geluidsfragment licht Maarten Redeker het programma toe. Het volledige programma is te vinden op summerparksessions.nl/

Ook spraken we met Jacob Bron, creatief directeur bij de Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen. Bron licht het cabaretprogramma van de zaterdagavond toe. Terwijl het Haventheater aan de Dokweg volop wordt ingericht, vult het Stadsschouwburg Velsen het podium bij de Summer Park Sessions. Daar vind een unieke avond cabaret plaats. In estafettevorm voeren artiesten op in de open lucht. Op het podium staan dan onder andere Jan J. Pieterse, Annie Berini, Brigitte Kaandorp en Kiki Schippers.

RTV Seaport zal live radio maken vanaf het festivalterrein. Luister tussen 11 en 17 uur mee via de radio op 107.8 FM, of rtvseaport.nl/live-radio/.