KWF collecteweek: Het verhaal van Monique

KWF collecteweek: Het verhaal van Monique

In de week van de KWF collecte deelt Monique uit Velserbroek haar verhaal. Zij kreeg vorig jaar te horen dat er Triple-negatieve borstkanker bij haar geconstateerd was. Nieuws wat haar hele wereld op zijn kop zette.

Wat dat nieuws met je doet? “Het was zo onrealistisch, het was eigenlijk niet waar. Maar tegelijkertijd gaat de wereld door,” legt ze uit. Haar belangrijkste boodschap in deze periode: “Wat mij heel erg geholpen heeft: Proberen positief in het leven te staan. “

Voor Monique kwam er goed nieuws; de kanker is nu uit haar lichaam. Maar ze blijft onder controle de komende jaren. In onderstaande video deelt ze haar ervaring en bevindingen. De tips die niemand haar had meegegeven zoals het belang van actief blijven en gezond eten. Ze hoopt hiermee mensen te kunnen helpen die hetzelfde doormaken.

Collecteweek
De collecteweek van KWF begon op 2 september en duurt nog tot zondag 7 september. In Velsen zijn er honderden vrijwilligers die zich inzetten voor dit goede doel. Zij gaan op pad in hun eigen buurt om geld op te halen voor het fonds. De KWF zet dit geld in voor wetenschappelijk onderzoek voor de bestrijding van kanker.

Monique zal zelf ook mee collecteren in Velserbroek. Bovendien zal ze volgend jaar op 17 mei via een concert geld ophalen. “Ik wil heel graag wat terug doen.”