Sterke start nieuwe concertseizoen in ‘t Mosterdzaadje

Sterke start nieuwe concertseizoen in ‘t Mosterdzaadje
The Haque String Trio en Ksenia Kouzmenko

Nog even en dan gaat het concertseizoen van ‘t Mosterdzaadje weer van start! Bezoekers kunnen vanaf vrijdag 6 september weer genieten van unieke huiskamerconcerten in Santpoort.

The Hague String Trio en Klarinet-Piano duo
Niets minder dan het The Hague String Trio in samenwerking met de pianiste Ksenia Kouzmenko geven op vrijdag 6 september om 20.00 uur het startschot voor het nieuwe seizoen in ‘t Mosterdzaadje. De titel van hun programma: Leipzig Love Stories. Een uitgelezen concert in handen van Justyna Briefjes – viool, Julia Dinerstein – altviool en Miriam Kirby – cello. Met medewerking van de pianiste Ksenia Kouzmenko. Musici uit de top van de muziekwereld.

Leipzig was eeuwenlang een van de grootste muzikale hoofdsteden van Europa. De meest getalenteerde musici trokken daar als een magneet naar toe. Dit programma richt zich op vier componisten die leefden, studeerden en de liefde vonden in Leipzig van rond de 19e eeuw. Uitgevoerd worden: Julius Röntgen (Strijktrio), Amanda Röntgen-Maier (Pianokwartet), Clara Schumann-Wieck (piano solo), Robert Schumann (Pianokwartet). The Hague String Trio treedt op in Nederland en heel Europa. Hun cd’s werden verkozen tot cd’s van de week op NPO radio 4.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.
Sinds enkele jaren werken ze samen met pianiste Ksenia Kouzmenko, docente aan het Conservatoirum in Den Haag.

Klarinet-Pianoduo
Zondag 8 september om 15.00 uur maken we in ‘t Mosterdzaadje kennis met twee jonge talentvolle en ambitieuze musiciennes. Het zijn Jara van Dam (klarinet) en Florence van der Does (piano). Muzikaal en vriendschappelijk een hecht duo dat groot plezier heeft in het voorbereiden van hun concerten. In dit gevarieerde programma komt het hele kleurenpalet van de klarinet aan bod. Als eerste klinkt de sonate van Saint-Saëns: lyrisch, vrolijk en virtuoos. Daarop volgen de volle klanken van de romantische Brahms in zijn tweede klarinetsonate. Florence soleert in de melancholische pianosonate van haar lievelingscomponist Janáček. Jara en Florence sluiten het concert af met de sprankelende sonate van Bernstein die onder andere bekend is de ‘West Side Story’.

Jara van Dam en Florence van der Does studeerden beiden aan het Conservatorium van Amsterdam. Onafhankelijk van elkaar vielen ze in de prijzen bij concoursen, maken zij hun optreden bij festivals in binnen en buitenland en zijn ze regelmatig op de radio te horen.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10

Klarinet-Pianoduo Jara & Florence