Hoogovens Museum toont sportverleden

Hoogovens Museum toont sportverleden
© Hoogovensmuseum

Het Hoogovens Museum heeft een nieuwe tentoonstelling geopend die het rijke sportverleden van Hoogovens belicht. Al snel na de oprichting van het bedrijf in 1924 werd in 1928 de Sport Staten Hoogovens opgericht, wat leidde tot de oprichting van diverse sportclubs.

Het bekendste sportevenement rondom de Hoogovens is natuurlijk het Hoogovens Schaaktoernooi, nu bekend als Tata Chess. Maar wist u dat het bedrijfsvoetbalteam van Hoogovens in 1982 en 1983 wereldkampioen bedrijfsvoetbal werd?

Vrijwilligers van het museum hebben een selectie van sportprijzen tentoongesteld, waaronder de grote voetbalcup. Daarnaast zijn er filmpjes te zien van verschillende sporten. Het museum roept mensen op om eventuele sportfilms van Hoogovens te delen, zodat deze kunnen worden toegevoegd aan de collectie.

Het Hoogovens Museum is geopend op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur en op woensdagmiddag van 10:30 tot 15:30 uur. Groepen kunnen op afspraak terecht. Bezoek ook de vernieuwde website voor meer informatie: hoogovensmuseum.nl.

© Hoogovensmuseum