Teleurstellend remise voor Telstar

Teleurstellend remise voor Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Zou dat de crux zijn? Een opmerking van Zakaria Eddahchouri na de eclatante 0-2 zege op Jong P.S.V. ‘’ In de duels komen tegen die jonge gasten want daar houden ze niet van,’’ concludeerde de topscorer ( 3 goals) na de overwinning in Eindhoven waarin Telstar 19 (kleine) overtredingen noteerde. Vrijdag kon de proef op de som worden genomen, want weer kwam Telstar uit tegen een Jong-ploeg. Ditmaal tegen de getalenteerde youngsters van AZ die Roda JC vernederden (6-1) , een week later afgedroogd door een ontketend Den Bosch (6-0) en maandag afrekende met F.C. Dordrecht. ( 3-1)

Volle winst leek voor het grijpen te liggen

Telstar bleef steken op een teleurstellende 0-0 remise. Maar liefst 17 doelpogingen tegen 6 voor de gasten, en duikelde hierdoor van plek 4 naar plek 9. Terwijl de koppositie voor het grijpen leek dit weekend. In het eerste kwartier had het er alle schijn van dat Telstar op een overwinning afstevende. Zakaria Eddahchouri kwam driemaal dicht bij een treffer in wellicht zijn laatste optreden in een Telstar-shirt. Ook Youssef El Kachati en Danny Bakker kwamen in de buurt van een treffer maar moesten in de alerte Jong AZ goalie Tristan Kuijsten hun meerdere erkennen.

Jong AZ weerstaat Velsense druk

Na de hervatting gebeurde er weinig spannends meer voorin. Telstar miste vernuft om de jonge Alkmaarders pijn te doen. Wat zeker niet meehielp, was dat de scheidsrechter van dienst ,Puts,  vaak Telstar affloot (18 maal) voor lichte duwtjes of een ferm blok. Invaller Remi van Ekeris slalomde nog een keer handig door de hechte AZ-defensie heen maar zijn uithaal rand strafschopgebied miste de juiste richting. Kortom: een teleurstellende avond voor een ieder die Telstar een goed hart toedraagt. Voor de tweede maal kon Telstar thuis niet tot scoren komen en  ‘’verloren zoon’’ Reda Kharchouch kon in de 20 minuten die hem werden gegund ook niet het verschil maken.

Hans Akkerman