Telstar te sterk voor’’ jonkies’’ P.S.V.

Telstar te sterk voor’’ jonkies’’ P.S.V.
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Telstar weet wat het is om op een vrijdag-  of maandagavond uit te komen tegen Jong P.S.V. Dan kun je zo maar  Cody Gakpo, Steven Bergwijn in het verleden of nog vrij recentelijk Malik Tillman en Johan Bakayoko tegenkomen. Dat was maandagavond niet het geval want een extreem Jong P.S.V. ( gemiddelde leeftijd: 18.6 jaar !) kon niet op tegen vooral voor de rust uitstekend acterend Telstar en dolf met 0-2 het onderspit.

Hét grote nieuws van de afgelopen dagen. Want toch nog spectaculair transfernieuws voor de Witte Leeuwen. Reda Kharchouch is terug in Velsen-Zuid. De 29-jarige spits en voormalig topscorer die in seizoen 2019/2920 met zijn 20 goals in 28 wedstrijden voor Telstar een transfer afdwong naar Sparta werd overgenomen van Hajer Club uit Saudi Arabië ’’ Door de komst van mijn zoontje is het perfect voor mij hier in Velsen-Zuid terug te keren. Het is daar niet geworden wat ik er van had verwacht. Blessures en hoe ze daar mee omgaan, was ook een onderdeel daarvan,’’ liet hij optekenen. Vanaf dinsdag sluit hij aan, dus Reda, aanwezig met kind,  kwam nog niet in actie maandagavond op De Herdgang.

Telstar imponeert in eerste helft

In de eerste tien minuten voorkwam de lat en twee knappe reddingen van Ronald Koeman een vroege achterstand maar daarna was het Telstar, met een excellerende Cain Seedorf, dat keer op keer over de vleugels P.S.V. bij de lurven greep. De openingsgoal was een juweel! Cain Seedorf slingerde een afdraaiende voorzet richting Zakaria Eddahchouri en met een magistraal getimede kopstoot bracht hij zijn ploeg aan de leiding;0-1. Als Zakaria een paar minuten voor rust niet de lat maar zijn tweede goal had gescoord, was het toen al over een sluiten geweest voor Jong P.S.V. dat vaardig combineerde maar zonder enige dreiging naar de goal toe. Je zou kunnen concluderen: veelbelovend voorspel maar geen penetratie.

Na rust de  controle en wederom klasse goal Zakaria Eddahchouri

Al kort na rust een enorme domper voor Anthony Correia & co. Uitblinker Cain Seedorf ging gillend naar de grond, bleef minuten lang liggen en meldde zich halverwege het tweede bedrijf bij zijn bezorgde ouders die zagen dat hun zoon slecht één oog had waar hij uit kon kijken want zijn andere oog zat volkomen dicht. Zijn uitvallen kwam het veldspel van Telstar niet ten goede. De gastheer drong weliswaar stevig aan maar ontbeerde kracht en opportuniteit. Vijf minuten voor tijd gooide de Witte leeuwen het duel definitief op slot. Wie anders dan Zakaria Eddahchouri begon vanaf links aan een solo die hem langs drie verdedigers bracht. Met een lepe, geplaatste knal in de hoek, zijn handelsmerk, bracht hij niet alleen zijn medespelers in extase maar ook de 31 zeer luidruchtige supporters die hoorbaar de avond van hun leven hadden. De volle winst deed Telstar op plek 4 belanden en vrijdag wacht nummer 3 Jong AZ, en wat zo bijzonder is: slechts een luttele punt verwijderd van koploper TOP Oss!

Hans Akkerman