Stadsschouwburg Velsen presenteert cabarestafette tijdens Summer Park Sessions

Stadsschouwburg Velsen presenteert cabarestafette tijdens Summer Park Sessions
Annie Berini

Zaterdag 7 september kun je van 19.30 tot 22.00 uur genieten van Annie Berini, Brigitte Kaandorp, Lotte Velvet, Pieter Verelst en Kiki Schippers. Presentatie door Jan J. Pieterse. Locatie: Park Velserbeek in Velsen-Zuid.

De laatste voorstelling in de schouwburg aan de Groeneweg eind juli is gespeeld. Het theater is nu druk doende met de inrichting van de tijdelijke locatie in het Haventheater IJmuiden, dat begin november haar deuren opent. In de aanloop daar naar toe biedt de schouwburg het publiek een uniek cabaret-tussendoortje. In de openlucht.

Op de zaterdagavond van de jaarlijkse Summer Park Sessions in het Park Velserbeek verzamelt de schouwburg een aantal van haar cabaretfavorieten. Die ook wel zin hadden in een zomerse avond open air comedyvermaak. Kom en geniet van een unieke cabarestafette die gepresenteerd wordt door niemand minder dan puntdichter en theatermaker Jan J. Pieterse. Het spits van de cabaret-line up wordt afgebeten door Annie Berini. Een van de blikvangers is niemand minder dan Brigitte Kaandorp.

ANNIE BERINI
Annie Berini (Marjolein Meijers) vierde vanaf de jaren ’80 hoogtepunten met haar duo De Berini’s en later met haar jarenlange podiumpartner Jan Rot. Nog één keer is Annie Berini terug in Velsen. Met haar Rotterdamse types, originele liedjes én een paar juweeltjes uit het rijke Jan Rot-repertoire.

LOTTE VELVET
De Rotterdamse kleinkunstenaar Lotte Velvet won de jury- en publieksprijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2020. Inmiddels toert zij met haar tweede voorstelling, Carrousel. Voor ons is Lotte met haar unieke mix van poëtische taal, snoeiharde grappen, scherpe observaties en actuele liedjes een nieuwe ster aan het cabaretfirmament.

PIETER VERELST
De Vlaamse comedian Pieter Verelst schuwt in zijn voorstellingen geen enkel thema, van maatschappijkritiek tot persoonlijke anekdotes, en verpakt alles in een hilarisch jasje vol absurde humor.

KIKI SCHIPPERS MET BAND
Kiki weet haar publiek te vangen met haar muzikale talent en aanstekelijke energie. Kiki’s unieke stijl en vlotte praat zorgen ervoor dat je gegarandeerd met een lach op je gezicht naar huis gaat.

BRIGITTE KAANDORP
Brigitte Kaandorp deed eind juli in de Velsense schouwburg het spreekwoordelijke licht uit. Nu broedt zij op de kerstshow waarmee zij in november het Haventheater IJmuiden opent. Tussendoor heeft de cabaretdiva genoeg repertoire op de plank liggen voor een zomers bliksemoptreden in onze cabaretestafette.