Operakoor Bel Canto hard op zoek naar nieuwe leden

Operakoor Bel Canto hard op zoek naar nieuwe leden

Het Velsense operakoor Bel Canto is dringend op zoek naar leden. Hoewel ze vooral op zoek zijn naar tenoren, worden ook andere zangstemmen verwelkomd. “Iedereen die kan zingen en van zingen houd, is van harte welkom,” aldus Anita Ouddeken van het operakoor.

Tijdens live radioprogramma Klinkende Kaas was Anita Ouddeken te gast. Ze legt in het programma uit hoe het geheel in elkaar zit en wat het inhoudt om onderdeel te zijn van een operakoor. “Het operagenre schrikt sommige mensen nog wel eens af, maar het is fantastisch mooi om te kunnen zingen en te mogen zingen,” vertelt ze.

Volledige opera’s
Bel Canto voert eens in de twee jaar een grootschalige operaproductie op. Kostuums, grootschalige decors en professionele solisten.. voor deze producties wordt alles uit de kast gehaald. En daar zijn veel koorleden voor nodig. Het koor werkt met vier stemsoorten, en per stemsoort heb je wel minstens tien personen nodig. “Dan krijgt het body, en dat heeft het nodig ,” legt Anita uit. Zo zou Bel Canto het liefst 60 koorleden op het podium hebben staan.

Voor het eerst staat er in 2025 een requiem op het programma voor het operakoor. Die wordt op 15 en 22 juni 2025 uitgevoerd, in samenwerking met het Utrechtse UMA Orkest. Er zal één uitvoering in Velsen zijn en één uitvoering in Utrecht.

Geïnteresseerd?
Kom dan op een dinsdagavond naar een repetitie in de Abeel in IJmuiden op Abelenstraat 1. Op 10 september is de algemene open repetitie, vanaf 20 uur staan de deuren wagenwijd open. Dan kan iedereen een kijkje komen nemen. “Het is heel laagdrempelig.”