Formule Camping bij Terrasvogels voorziet in behoefte

Formule Camping bij Terrasvogels voorziet in behoefte

Santpoort-Zuid. Vrijdagochtend: 11.00 uur. De stemming zit er al goed in op de Terrasvogels Formule 1 camping, ondanks de stevige zuidwesterwind. Voor de derde maal in successie organiseert Terrasvogels in samenwerking met VME ( Very Much Events) en Producers een camping voor autosport fans.

Ruim 40 vrijwilligers van voetbalvereniging Terrasvogels staan drie dagen paraat om het tentenkamp op te bouwen, de administratieve zaken af te handelen, de bar te bemensen en na afloop alles weer op te ruimen zodat de core business (voetbal) op veld 2 weer vlekkeloos in gebruik kan worden genomen. Het enthousiasme spat er af bij de vrijwilligers, maar zeker ook bij de 240 campinggasten die uit het hele land en zelfs uit Frankrijk, Engeland, Spanje, België en Duitsland hier naar toe zijn afgereisd.

“Onze vrijwilligers vormen een hechte groep
‘’ De sfeer is uitstekend, de gasten zijn tevreden en wat ook natuurlijk belangrijk is: ze hebben goed geslapen. Wat willen we nog meer?,’’ glimlacht Paul Vessies die net als de afgelopen twee jaar de receptie vrijwillig voor zijn rekening neemt. Paul vervolgt:’’ Voor de gasten staan hier 30 E-bikes gereed. De meesten gaan namelijk met de fiets naar het circuit toe en ook maken ze gebruik van de trein. Vanochtend scoorde ons ontbijtbuffet grandioos. Leuk voor onze vrijwilligers die al hun ziel en zaligheid daar in hebben gestopt. Hier staat dan ook een tevreden mens,’’ aldus Paul Vessies die ogenblikkelijk weer aan de slag moet want twee vrienden uit Oldenzaal en een vrolijke vriendengroep van zes uit Nunspeet melden zich bij hem aan de balie en die krijgen binnen no-time van hem een zespersoons tent toegewezen.

Vader en zoon uit Meerssen genieten met volle teugen

Op het tweede voetbalveld treffen we vader ( Mark) en zoon (Scott) Vangeneugden aan voor hun tweepersoonstent. Ze moeten alleen nog even ontbijten en dan vertrekken ze met hun eigen elektrische fietsen richting Zandvoort. “We hebben er zin in. Via via ben ik in het bezit gekomen van twee zilveren toegangsbewijzen. Dat zijn prachtige plekken hoor en dat wordt genieten. Mijn zoon Scott is namelijk een enorme Max Verstappen fan, vandaar. We zijn prettig verrast hier in Santpoort. Een leuk dorp, alles netjes georganiseerd, goed geregeld en zeer betaalbaar, complimenten hoor,’’ sluiten ze eensgezind af.

De kop is er af en als de weergoden dit weekend een beetje willen meewerken…..?