Vuurtorenconcert in IJmuiden “Absoluut droomproject”

Vuurtorenconcert in IJmuiden “Absoluut droomproject”

In haar nieuwe project ‘Looking for a lighthouse’ reist Beverwijkse zangeres Milou Mignon van vuurtoren naar vuurtoren tussen de Texel en Fisterra, Spanje. Overal waar ze neerstrijkt, deelt ze muziek en verhalen die ze onderweg verzamelt. Verhalen over wilde dromen, hoop, broederschap en de kracht van muziek. Woensdag bezoekt ze samen met een gitarist en cellist de vuurtoren van IJmuiden.

Zangeres Milou Mignon maakt vaker voorstellingen voorstellingen en concerten op bijzondere locaties. Maar dit project is voor haar wel echt een “absoluut droomproject,” legt ze uit. “Ik vind vuurtorens één van de mooiste kunstwerken van menselijke hand. E ook de plekken waar ze staan, de plek tussen land en zee, vind ik magische plekken.”

Tour
Samen met gitarist Robin de Geus en cellist Pau Sola Masafrets tourt Milou verschillende vuurtorens af. Deze week bezochten ze al de vuurtoren Eierland in Texel en de J van Speijk in Egmond aan Zee. Op woensdagavond 21 augustus worden ook de Hoge en de Lage vuurtorens van IJmuiden in de schijnwerpers gezet. Overdag zijn er al op verschillende plaatsen rondom het strand en de vuurtoren pop-up concerten. Maar het hoogtepunt is ‘s avonds, dan start om 20.30 uur een concert van een uur.

Het concert vind plaats bij Beachclub Makai. Bezoekers worden opgeroepen om een kleedje of kussen mee te nemen. Ook mag men een eigen instrument meenemen. De concerten zijn op donatiebasis. Bezoekers kunnen dus bijdragen wat ze willen.

Simone sprak Milou tijdens radioprogramma Aan Tafel met Simone. Luister het interview hieronder terug.