Uiterst efficiënt Eindhoven slaat driemaal toe

Uiterst efficiënt Eindhoven slaat driemaal toe
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Twee ploegen die goed van start zijn gegaan en twee ploegen die sinds jaar en dag ( 1978 en 1977) in de KKD acteren. Zowel Telstar als Eindhoven hoopten natuurlijk vurig de succesvolle seizoenouverture een positief vervolg te geven. Twee BVO,s met identieke financiële beperkte middelen die toch ieder jaar zwarte cijfers schrijven.  ‘’ Genoten van de sfeer in het stadion en de getoonde veerkracht. Dat belooft wat voor de toekomst,’’ glunderde Anthony Correia na afloop na zijn eerste KKD-optreden als hoofdtrainer, reagerend op de 2-3 zege in de Hanzestad.’’ Ik had kunnen leven met een gelijkspel hoor,’’ voegde hij toe met gevoel voor nuance.

Eindhoven verstoort Velsens feestje

Het was prima voetbalweer, de publieke belangstelling behoorlijk, dus alle ingrediënten voor een mooie avond. Alleen wilde Eindhoven niet meewerken aan een Velsens-feestje en ging weliswaar geflatteerd maar toch met een 0-3 zege terug naar de Lichtstad. Halverwege de matige eerste helft was het Eindhoven dat de eerste bres  sloeg. Een magnifieke cross pass werd door linker spits Hugo Deenen prachtig aangenomen en toen een centrale verdediger de linkspoot teveel ruimte bood, knalde hij meedogenloos vlak langs de paal de bal tegen de touwen;0-1. Ok, Zakaria Eddahchouri, wie anders eigenlijk, zag een kopbal verwerkt worden tot corner door keeper Dyon Dorenbosch en een kopbal de lat toucheren. Het regende corners (7) met echter weinig positief effect.

Telstar met de billen bloot in ouverture

Na de pauze drong Telstar meer aan maar dat leverde nauwelijks grote kansen op, al zagen invaller Soufiane Hetli en Nils Rossen pogingen schipbreuk leiden door onzorgvuldig afvuren. Toen wederom Hugo Deenen een afdraaiende voorzet bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen, was het over voor de manschappen van Anthony Correia. Dat Boris van Schoppen nog 0-3 aantekende na een vlotte aanval was alleen nog maar  belangrijk voor de statistieken. Meeslepend was het zeker niet  wat Telstar het publiek bood. ‘’ Het tempo moet omhoog,’’ gilde Ronald Koeman halverwege het tweede bedrijf tegen zijn teamgenoten die weliswaar qua werklust een voldoende scoorden maar wat betreft het verzilveren van kansen  duidelijk tekort schoten tegen een goed georganiseerde tegenstander die na drie achtereenvolgende  0-1 zeges in Velsen-Zuid nu ruimer afstand nam.

Hans Akkerman