Laat je deze zondag betoveren op de Boulevard of Magic

Laat je deze zondag betoveren op de Boulevard of Magic
© Archieffoto

Op zondag 18 augustus vind de Boulevard of Magic plaats op de Kennemerboulevard. Dit is alweer de achtste editie van dit goochelfestijn. Ook vindt tegelijkertijd het Nederlands Kampioenschap straatgoochelen plaats. Het belooft weer een magische middag te worden.

Herman Koster begon acht jaar geleden de organisatie van dit evenement vanwege zijn liefde voor goochelen. Zelf heeft hij uitgebreide ervaring, hij heeft diverse prijzen gewonnen op binnen- en buitenlandse goochelcongressen.

De deelnemende goochelaars komen zondag vanuit het hele land naar IJmuiden. Van Limburg tot Den Helder en Groningen. Er komen ervaren vakmensen, maar ook de jongere generatie is vertegenwoordigd. Twee jongeren zijn speciaal in de leer gegaan bij ervaren straatgoochelaars. Koster: “Het is geweldig dat het zo gegroeid is door de jaren heen.”

NK Straatgoochelen
Sinds een aantal jaar voegt de Nederlandse Magische Unie (NMU) zich bij het evenement met het onderdeel NK Straatgoochelen. Dat betekent dat de deelnemende acts niet alleen door de Boulevard of Magic jury worden beoordeld, maar ook door de vakjury van de NMU. Waar de eigen jury vooral kijkt naar publieksbeleving en show, let de vakjury op de goocheltechniek.

Frans Baud aanmoedigingsprijs
Dit jaar is er een nieuwe aanmoedigingsprijs in het leven geroepen voor goochelaars die het publiek het beste betoveren. De prijs is vernoemd naar Frans Baud die vorig jaar is overleden. Baud was hecht verbonden aan het evenement en heeft de organisatie geholpen om alles van de grond te krijgen.

Laat je verrassen
Tussen 13 uur en 17 uur zijn de straatgoochelaars aanwezig op de Kennemerboulevard, ter hoogte van het Zandhuis (nummer 330). Om het kwartier staat er een andere goochelaar klaar op de boulevard. Het evenement is vrij toegankelijk. Mocht je met de auto komen, houdt dan wel rekening met de kosten van een parkeerticket. Magisch plezier voor het hele gezin!