Exclusief inkijkje bij Velsen Valley

Exclusief inkijkje bij Velsen Valley

Jim van der Eng

Tijdens de zomerborrel konden omwonenden en relaties kennismaken met de organisatoren van de festivals in de Velsen Valley. Tijdens een speciale backstage tour kregen zij een exclusief inkijkje achter de schermen in Spaarnwoude Park. De Velsen Valley Zomerborrel werd mede georganiseerd door Valley Village BV (de organisaties achter Dance Valley, Zin In De Zomer Fest powered by Dutch Valley, R2 Festival en LatinVillage Festival)

Deze organisatie is pas sinds afgelopen december in nieuwe handen gekomen. Alles moest twee keer zo snel worden georganiseerd, waar normaal een jaar de tijd voor is. Niet alleen logistiek is het een enorme uitdaging, maar ook wat betreft de te boeken artiesten. Waar voorheen versiering en aankleding per evenement verschilde, verschijnt nu alles op moderne LED-schermen.

Afgelopen zaterdag was Dance Valley. Dit festival bestaat sinds 1995 en is dus het oudste outdoor festival van Nederland. Er zijn 17.000 duizend kaarten verkocht, maar de nieuwe eigenaar ziet dat graag groeien naar 40.000 bezoekers. Een nieuwe uitdaging. Zin In De Zomer Fest voorheen Dutch Valley vond de zondag daarop plaats, met een nieuwe naam en dus iets bredere programmering dan alleen muziek van Hollandse bodem.

Met het R2 Festival vindt er aanstaande zaterdag een uniek experiment plaats. De al op zeer jonge leeftijd talentvolle pianist Reinier Zonneveld besluit vol voor techno-dj te gaan. Inmiddels heeft hij zoveel muziek uitgebracht, dat hij samen met een door AI ingevoerde muziekbank, die zelf componeert op zijn eigen festival, gaat optreden. Met behulp van de bevriende organisator en een stage ontwikkeld door de TU Delft.

Latin Village viert zondag een feestje met hun 20-jarig jubileum. In 1996 begon het allemaal met kleinschalige salsafeestjes in Café Madeliefje in Amsterdam. Al snel werd uitgeweken naar grotere locaties waaronder de Velsen Valley. Ter gelegenheid van het jubileum ontvangt de organisatie hun eigen plaatsnaambord overhandigd door wethouder Diepstraten en Friso Huizinga van Citymarketing Velsen.