Kennemer Keien start crowdfunding om hoofdklasse naar Kennemerland te halen

Kennemer Keien start crowdfunding om hoofdklasse naar Kennemerland te halen
© Kennemer Keien

Het eerste rolstoelhockeyteam van de Kennemer Keien, dat al jaren op het hoogste niveau speelt, heeft een crowdfunding gestart om hoofdklasse-wedstrijden naar Velsen en Haarlem te halen. Momenteel worden deze wedstrijden in Gorinchem gespeeld, maar het team wil graag dichter bij huis spelen.

De Kennemer Keien is een club voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische blessure. De club traint en speelt in het Polderhuis in Velserbroek. De vloer van de hal is geschikt voor rolstoelhockey, maar voor hoofdklasse-wedstrijden is een speciale, hogere boarding nodig. Om deze aan te schaffen, is een bedrag van €9.000 euro nodig.

Crowdfunding
Via Unieksporten.nl is de crowdfunding gestart en binnen korte tijd is al de helft van het bedrag opgehaald. De club hoopt met de steun van de lokale gemeenschap het volledige bedrag bij elkaar te krijgen, zodat de wedstrijden voortaan in Velserbroek kunnen plaatsvinden.

De Kennemer Keien nodigt iedereen uit om bij te dragen aan deze actie en zo de sport toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Meer informatie en de mogelijkheid om te doneren is te vinden op Unieksporten.nl/crowdfunding.