Festivals Velsen Valley hebben nieuwe organisatie, naam en concept: “Heel verfrissend”

Festivals Velsen Valley hebben nieuwe organisatie, naam en concept: “Heel verfrissend”
©RTV Seaport

Dit weekend wordt Spaarnwoude voor de 28ste keer alweer omgetoverd tot een uniek festivalterrein voor Dance Valley. Dit jaar ligt de organisatie van Dance Valley en Dutch Valley, nu onder de naam Zin in de Zomer Fest, in handen van een nieuwe organisator. Volgens Citymarketeer Friso Huizinga krijgen de bekende festivals hiermee een nieuw eigen sausje.

Met de nieuwe organisatie wordt er ook een nieuw sausje over de bekende festivals gegoten. Zo zijn er wel wat veranderingen aan het concept, zijn er nieuwe artiesten op het festival en is er een andere indeling van het festivalterrein. Huizinga was zelf aangenaam verrast toen hij het festivalterrein bezocht deze week. “Ik vind het heel verfrissend.”

Voor ieder wat wils
Huizinga benadrukt dat Velsen met het Havenfestival, Zomerfestival en Dorpsfeest Santpoort al meerdere grote evenementen heeft gehad. Dit weekend schakelen we over naar Spaarnwoude, naar de zogenaamde Velsen Valley. Als je houdt van dance, kun je op zaterdag terecht bij Dance Valley. Op zondag is het Zin in de Zomer Fest een feest van de Nederlandstalige muziek. Volgend weekend introduceert dezelfde organisator ook het nieuwe R2 technofestival op zaterdag. Houdt je van salsamuziek? Kom dan volgende zondag naar de Latin Village. Deze wordt nog door de vertrouwde organisatoren uitgevoerd. Huizinga verwacht zo’n 150.000 bezoekers over de tweede weekenden.

Velsen Valley Zomerborrel
Om de omwonenden een kijkje achter de schermen te geven wordt jaarlijks op de woensdag tussen de twee weekenden in, ditmaal op woensdag 14 augustus, een zomerborrel gegeven. Geïnteresseerden krijgen dan bij een backstage tour te zien wat er achter de schermen van de grootschalige festivals allemaal gebeurd.

Luister het interview met Friso Huizinga hier terug