Efficiënt Telstar slaat toe in slotfase

Efficiënt Telstar slaat toe in slotfase
©RTV Seaport / Hans Akkerman

Bizar! Pas een week voor het eerste duel in de KKD kreeg Vitesse groen licht van de KNVB. Tot die tijd zag het er naar uit dat Telstar wel eens een vrij weekend kon gaan inplannen. Eindelijk dan is de kogel  door de spreekwoordelijke kerk: Vitesse kan door met een goedgekeurde begroting. Na jarenlang ‘’ gegijzeld’’ te zijn door zetbazen en megalomane eigenaren/voorzitters. Blijft overigens staan dat de schuldenlast van rond de 20 miljoen Euro momenteel nog steeds als een molensteen om hun nek hangt. Opvallend: zelfs Marcel van Roosmalen, normaliter cynicus pur sang, smeekte om overheidshulp om zijn favoriete cluppie te laten overleven!

Jonge veulens Vitesse lopen tegen nederlaag aan 

Vrijdag: 18.45 uur. De euforie in Arnhem bereikt recordhoogte. Bij  de Gelredome hingen al een paar duizend opgewonden supporters rond. Velen gehuld in het traditionele geel/zwarte tricot, inclusief een aantal graatmagere mannen met imponerende tattoos op hun gezicht, armen en benen. Er wordt ook stevig ingedronken, zo vlak voor het duel. ‘’Ernem’’ leeft weer en hoe! Afgelopen week trok Vitesse maar liefst zeven nieuwe spelers aan. Zouden die  nog onervaren, jonge krachten, nog niet ingespeeld met elkaar, Telstar adequaat partij kunnen bieden? Dat viel reuze mee want het duel was redelijk in balans maar Telstar ging toch wel sneaky met de punten er vandoor;2-3. Vier kansen, drie doelpunten. Is dat efficiënt of niet?

‘’ We bleven strijden en zijn daarvoor beloond’’

Danny Bakker maakte nadrukkelijk het verschil. Bakker scoorde uit een corner met zijn hoofd de openingstreffer, haalde een inzet van Vitesse na geblunder van Ronald Koeman van de lijn, scoorde na rust in minuut 80 wederom met het hoofd 2-2 nadat Vitesse door twee invallers in minuut 70 en 73 de leiding nam en gaf en passant  Zakaria Eddahchouri de kans  vier minuten voor tijd met een prachtige individuele actie de winnende treffer te scoren op een avond dat Vitesse met 17.000 luidruchtige supporters op de tribunes hun doorstart prominent vierden en na afloop gelaten het verlies een plekje gaven en accepteerden. Het voortbestaan was even belangrijker.

Opgetogen Danny Bakker genoot met volle teugen

 Man of the Match Danny Bakker was natuurlijk hét gesprek na afloop. Danny Bakker:’’ Hoe leuk is dit? In een vol stadion zo spelen. Heerlijk om op gras te acteren en we hebben gestreden tot het einde en zijn daarvoor beloond. We toonden veerkracht na hun twee snelle treffers. Of ik het van koppen moet hebben? Hmm.. wat wel klopt is dat we veel getraind hebben op stilstaande situaties zoals corners en vrije trappen,’’ glunderde de frêle middenvelder die een linie naar achteren werd gezet en samen met zijn kompanen vooral in de lucht excelleerden en weinig tot niets weggaven tegen het jonge, enthousiaste  maar nog niet ingespeelde Vitesse. Volgende week vrijdag wacht thuis  F.C. Eindhoven dat ook al voortvarend van start is gegaan.

Hans Akkerman