Lokale makers nemen afscheid van schouwburg tijdens Bonte Avond

Lokale makers nemen afscheid van schouwburg tijdens Bonte Avond

Tijdens de finaleweek van de Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werd er een uniek programma neergezet om de schouwburg te eren. En daar mochten de lokale makers niet bij ontbreken!
Op de laatste zaterdag stond het avondvoorstelling dus volledig in het teken van lokale artiesten en hun binding met de stadsschouwburg. Een heuse Bonte Avond.

Op het podium stond onder andere operakoor Bel Canto, die eens in de paar jaar een uitgebreide opera opvoert in de schouwburg. Verder zijn er talloze dans-, toneel- en muziekverenigingen die geregeld hier op het podium staan. Esther Holtz was producent voor de Bonte Avond en vond dat deze lokale makers niet konden missen bij de afsluiting. “Ik dacht: we kunnen geen finaleweek organiseren zonder dat we die mensen ook allemaal uitnodigen.”

De zaal was zaterdagavond gevuld met publiek die deze unieke afsluiting niet wilde missen. “Ik ben er trots op dat wij een schouwburg hebben hier in de buurt. Het ziet er ook gewoon geweldig uit en leuke voorstellingen,” aldus een bezoekster.

De één met de fiets vanuit Velserbroek, de ander woont om de hoek in IJmuiden. Ook familieleden en vrienden van deelnemende artiesten zijn aanwezig om hen steunen. Iedereen heeft wel een mooie herinnering aan de schouwburg. Bijvoorbeeld een bijzondere voorstelling, of jeugdherinnering. Het programma van de Bonte Avond zelf is gevuld met unieke terugblikken en hoogtepunten van deze herinneringen.