Spotpaaltjes maken historie Kortebaan Santpoort zichtbaar

Spotpaaltjes maken historie Kortebaan Santpoort zichtbaar

De Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken heeft afgelopen jaar meegedaan met het project “Immaterieel Erfgoed Spotten” van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Als één van de eerste organisaties in Nederland heeft de Harddraverij Vereniging in en rond het dorp bordjes geplaatst met daarop een QR-code. Als voorbijgangers deze code scannen, opent zich een digitale pagina met foto’s, anekdotes, filmpjes, interessante locaties en achterliggende verhalen over de Kortebaan in Santpoort.

De bordjes staan nu al in de Hoofdstraat Santpoort bij het beeld “De Draver”, bij de toegang van het Kermisterrein en bij de Muziektent aan het Broekbergenplein. Binnenkort worden er nog drie bijgeplaatst. Deze komen nabij evenemententerrein Ruïne van Brederode, terras van Café brasserie de Wildeman en IJsboerderij Duin en Kruidberg.

Levend erfgoed
Immaterieel erfgoed is ‘levend erfgoed’ dat belangrijk is voor onze lokale culturele identiteit. De Kortebaan in Santpoort staat sinds 2022 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed. Hiermee heeft de Harddraverij Vereniging aangetoond haar immaterieel erfgoed te willen promoten, ontwikkelen en doorgeven aan toekomstige generaties.

De pagina is ook bekijken via iespotten.nl/kortebaansantpoort  

Foto: Bordje bij de Muziektent op het Broekbergenplein