Plan woningen Primus Park IJmuiden

Plan woningen Primus Park IJmuiden
© IJmond360 / Boy Tijbosch


Een half leegstaand gebouw in IJmuiden, waar al niet meer in gewoond wordt – daar komen woningen voor in de plaats. Na de zomer ligt het nieuwe bestemmingsplan voor bij de gemeenteraad.

Op de Zuiderkruisstraat / Eenhoornstraat in IJmuiden staat een verouderd gebouw met verschillende soorten bedrijven en met woningen. De woningen staan leeg, en het pand ziet er vervallen uit, dus wil de gemeente daar nieuwe woningen bouwen.

Maximaal 58 appartementen
Nu is er een ‘initiatiefnemer’, die het pand en de garageboxen wil slopen en er een appartementen-gebouw met maximaal 58 woningen wil bouwen. Dat wordt voor de helft ‘betaalbaar en/of middeldure koop en/of markthuur’ en voor de andere helft vrije invulling. De woningen zijn ongeveer 80 m2 vloeroppervlak. Uit navraag bij de gemeente blijkt, dat er geen sociale huurwoningen in het gebouw zaten. Die komen er dus ook niet voor terug.

Planning
Velsen heeft met de initiatiefnemer samengewerkt aan een bestemmingsplan voor deze plek. Dat is zes weken ter inzage geweest en heeft drie zienswijzen opgeleverd. Na het zomerreces krijgt de raad de vraag of zij akkoord kan gaan met het bestemmingsplan, waarna de toekomstige bouwer een omgevingsvergunning kan aanvragen. Ook die wordt ter inzage gelegd. Komen er geen reacties op, dan krijgt de ontwikkelaar de vergunning en kan de planning van de bouw beginnen. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer dat zal zijn.