Herstelwerkzaamheden Zuidpier duren langer

Herstelwerkzaamheden Zuidpier duren langer
Foto © Floris M. Oosterveld

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de herstelwerkzaamheden aan de Zuidpier in IJmuiden langer zullen duren dan oorspronkelijk gepland. De schade aan de pier bleek tijdens de werkzaamheden groter te zijn dan verwacht. De Zuidpier zal van 19 augustus tot en met 13 september gesloten zijn voor publiek.

De eerste fase van de werkzaamheden verliep voorspoedig. Deze werd zelfs een week eerder afgerond, op 1 augustus. Vanaf 19 augustus start de tweede fase, waarbij extra schade aan de havendam wordt hersteld met breuksteen en asfalt. Rijkswaterstaat benadrukt dat deze werkzaamheden voor het stormseizoen klaar moeten zijn wat op 1 oktober begint.

Tussentijds wel geopend
Gedurende de werkzaamheden zullen vrachtwagens met bouwmaterialen de pier op en af rijden. Om de veiligheid te waarborgen, blijft de pier afgesloten voor publiek. Tussen 2 augustus en 19 augustus is de Zuidpier wel volledig toegankelijk. Daarnaast zal de pier ook tijdens de tweede fase van de werkzaamheden Zuidpier in de weekenden toegankelijk zijn voor publiek. De pier is dan te bezoeken vanaf vrijdag 21.00 uur tot maandag 06.00 uur. De kop van de pier blijft wel helemaal afgesloten en dient als bouwterrein.