Zomerschool IJmuiden ontvangt zonnebranddispenser van Univé

Zomerschool IJmuiden ontvangt zonnebranddispenser van Univé

Ondanks de zomervakantie, zijn er nog kinderen in Velsen die op school wat extra bijspijkeren. Dat gebeurt bij de Zomerschool, gevestigd in de Klipper in IJmuiden. Het zomerse schoolprogramma zit vol met buitenactiviteiten. Daarom heeft Univé Noord-Holland de Zomerschool een zonnebranddispenser geschonken.

De Zomerschool
De Zomerschool is een samenwerking tussen drie schoolbesturen en de gemeente Velsen. Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar kunnen hier in de vakantie terecht. Voor kinderen die voor een mogelijke zomerdip staan, hebben hiermee een mooi alternatief. Het vindt plaats van 23 juli tot en met 9 augustus.

Tijdens deze weken wordt er veel aandacht besteed aan drie kernwaarden: Plezier, Groei en Talenten. Bovendien wordt er aandacht besteed aan lezen, taal en rekenen, maar deze vakken worden spelenderwijs gegeven, in kleine klasjes van maximaal zestien leerlingen.

En die manier spreekt de aan, stelt Carla Oude Groen, samen met Madelon Boot directeur van de Zomerschool. ”Kinderen leren hier en fleuren helemaal op. De kinderen zien het niet als naar school gaan. Het is voor hen een fijne ontspannen manier van invulling van de zomer.”

Belang van insmeren
Bij de Zomerschool wordt er niet alleen hard gewerkt in de klaslokalen, maar gaan de kids ook veel naar buiten voor activiteiten. Wegens de kwetsbaarheid van de kinderhuid is goed insmeren met zonnebrand daarom belangrijk. ”Het is vanuit het onderwijs ook een stukje bewustwording,” vult Oude Groen aan. ”De zonnebranddispenser past helemaal bij ons lesthema ‘Lekker en gezond’: wees zuinig op je lichaam, eet gezond én smeer. Als je dat soort dingen op een speelse manier aanleert, dan zijn ze er veel bewuster mee bezig en blijft het veel beter in het hoofd zitten.”