Telstar wint Visserijtoernooi in Katwijk

Telstar wint Visserijtoernooi in Katwijk
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Nog twee weken voordat de competitie begint en Telstar reisde zaterdag af naar Katwijk waar het in een drieluik de plaatselijke VV Katwijk ontmoette en Kon. HFC. Twee teams uit het linkerrijtje van de 2e divisie, dus serious business. Aanvallend loopt het nog niet gesmeerd en ook verdedigend vallen er nog zeker stappen te zetten. Dinsdag eindelijk dan een portie scorend vermogen want 3e divisionist IJsselmeervogels werd op de De Westmaat met 5-0 afgedroogd. Zou Telstar de opgaande lijn door kunnen trekken in twee oefenduels van twee keer een half uur?

Wisselspelers Telstar openen met winst

In het tweede duel  van de middag bleven de wisselspelers van Telstar de wisselspelers van Kon HFC met 2-1 de baas. Jaylan van Schooneveld opende al na 2 minuten van afstand met een lepe boogbal de score maar de Haarlemmers stonden twee minuten later alweer op gelijke hoogte ( treffer: Dico Jap Tjong) Telstar behield een overwicht en zag Cain Seedorf na rust de 2-1 zege veilig stellen. Een uur pauze daarna stond garant voor ‘’Visserij’’ in al haar facetten. Gerookte makreel, er werden garnalen gepeld, porties kibbeling en broodjes haring gingen als warme broodjes over de toonbank en de dorstige Katwijk-supporters kwamen goed aan hun trekken middels ontelbare kannen bier. Shanty koor, Voor de Mast, complementeerde de zonnige (familie)dag. 

Evenwichtige strijd tussen gastheer en Telstar

In het laatste duel kwamen zowel Katwijk als Telstar met een zo goed als sterkste opstelling binnen de lijnen. Katwijk opende scherper maar Telstar liet een aantal kansen en mogelijkheden onbenut. Een actieve en scherpe Zakaria Eddahchouri krulde majestueus een vrije trap onderkant lat en zijn maatje  Youssef El Kachati (2x) en Mees Kaandorp zagen geen kans raak te schieten in kansrijke positie. Na rust werd het spel slordiger. Alleen Sietse Brandsma voor de thuisclub schoot nog eens te slap in om Ronald Koeman jr te verontrusten. 0-0 , zeker qua veldverhouding, een logische uitslag. Omdat een strafschoppenserie extra punten opleverde, moesten de concurrenten nog even aan de bak. Na een rij aan missers was het Telstar dat net wat koelbloediger was en de eerste prijs ( 40 pakjes haring) mee naarVelsen-Zuid kon nemen. Wederom bleek dat scorend vermogen nog wel ‘’een dingetje’’ blijft en een serieus verbeterpunt is voor Anthony Correia en zijn staf. Dinsdagavond wacht thuis 2e divisionist Noordwijk om 20.00 uur.

Hans Akkerman