Hekkenthon tijdens Dorpsfeest Santpoort; hulde aan Hekkenteam

Hekkenthon tijdens Dorpsfeest Santpoort; hulde aan Hekkenteam

Zonder hekkenteam, geen Dorpsfeest Santpoort. De hardwerkende ploeg van zes mannen wordt deze week speciaal uitgelicht tijdens de 265ste editie van het dorpsfeest. Speciaal voor het 50 jarige bestaan van de groep was vandaag een speciaal wisselevenement in het leven geroepen.

In vliegensvlug tempo en met wonderbaarlijke precisie zorgen de mannen van het hekkenteam dat alle evenementen uit het dorpsfeest veilig te bezoeken zijn. Van het opbouwen van marktkramen, het neerzetten van lage dranghekken tot het opbouwen van de kortebaan. Deze zondag volgden maar liefst 50 deelnemers in de voetsporen van het hekkenteam in een behendigheidsparcours gebaseerd op deze klussen.

Ontstaan uit het Trompenteam
Het Hekkenteam begon zo’n 50 jaar geleden als Trompenteam. Broers Cees, Teun en Jan Tromp regelden wat mannen uit de kroeg om mee te helpen met het plaatsen van hekken voor het dorpsfeest. Op een gegeven moment werd het werk maar zwaarder, en de mannen ouder. De taak werd doorgegeven aan een nieuwe generatie, en de naam ‘Hekkenteam’ ontstond. Sindsdien is dit team achter de schermen hard aan het werk voor de opbouw van de evenementen tijdens het Dorpsfeest Santpoort en wordt dit generatie op generatie doorgegeven.