Huttenbouw Velserbroek treft zonnig weer

Huttenbouw Velserbroek treft zonnig weer

Deze week vond de dertiende editie van de Huttenbouw Velserbroek plaats. Vanaf maandag 22 juli tot en met woensdag 24 juli werd er volop getimmerd en gezaagd in de bossen op de hoek van de Grote Buitenduik in Velserbroek. Welzijn Velsen organiseerde de activiteit met behulp van vrijwilligers.

De Huttenbouw Velserbroek valt traditioneel gezien in de eerste week van de zomervakantie. Kids tussen 10 en 15 jaar kunnen meedoen aan het meerdaagse evenement.

Het unieke aan de Huttenbouw is dat de kids echt zelfstandig te werk gaan aan een houten hut. Ze werken samen in een team en komen zelf met hun ontwerp. De begeleiding helpt hen waar nodig, en overziet de veiligheid, maar het harde werken is echt aan de kinderen. Er wordt ook expliciet gevraagd aan ouders of zij zich niet te veel met de bouw willen bemoeien. En na drie dagen hard werken staan er dan ook mooie en uitgebreide hutten in het bos!

Op woensdag 24 juli werd de bouw afgerond en werd er ‘s avonds feest gevierd. Op donderdagochtend zijn alle bouwwerken weer opgeruimd.

Foto’s door Ton van Steijn