Santpoort kijkt uit naar oudste dorpsfeest in Nederland

Santpoort kijkt uit naar oudste dorpsfeest in Nederland

Aanstaande zaterdag begint de 265ste editie van het Dorpsfeest Santpoort. Het dorp bruist, de voorbereidingen gaan deze week in volle gang en de inwoners kijken uit naar het meerdaagse feest. Dit jaar staat de week in het teken van 50 jaar Hekkenteam, als ode aan het hardwerkende team achter de schermen.

Santpoort viert dit jaar de 265ste editie van het feest. Dit maakt het geliefde feest het oudste dorpsfeest in Nederland. Hoewel het in de eerste jaren begon met boerenpaardenraces, is dit dorpsfeest uitgegroeid tot een meerdaags feest waar een groot deel van het dorp de vakanties omheen plant.

Organisatie
Tijdens de laatste aflevering van Helden van Velsen was Eric Budde te gast in de radiostudio. Hij vertelt in deze uitzending over de activiteiten en de werking van de Harddraverij Vereniging Santpoort, waar hij secretaris is van het bestuur. Bovendien licht hij toe waarom deze editie in het teken staat van het Hekkenteam, de groep mannen die achter de schermen alles voorbereiden en met hekken de veiligheid van de bezoekers waarborgen.

Bekijk het hele programma van het Santpoortse Dorpsfeest op hun website.