De vele facetten van de Bie Buitenwerk

De vele facetten van de Bie Buitenwerk

De Bie Buitenwerk is een bekend bedrijf uit Velserbroek wat veel werk verricht in Velsen en de omliggende regio. Het bedrijf startte in 1981 aan de weg te timmeren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere facetten zoals Infra, Riolering en Groen. RTV Seaport mocht een dagje meelopen met een hoofduitvoerder om te ervaren wat voor soort werkzaamheden het bedrijf allemaal uitvoert. 

De werkdag begon met koffie op de werf op de Biezenweg en de Kweekerslaan, waarvandaan de medewerkers van de Groen en Infra hun materiaal verzamelen en op pad gaan. We gaan naar een aantal projecten in de omgeving, onder andere op de Kennemerlaan, de Schiplaan in IJmuiden en de Hofgeest in Velserbroek.

Groot gemaakt door Velserbroek
Het bedrijf heeft een belangrijke binding met Velserbroek. “Wij zijn eigenlijk groot gemaakt door Velserbroek. Wij zijn hier vroeger helemaal in het beginstadium begonnen als onderaannemer van de toenmalige NBM, toen hebben we al het straatwerk mogen verzorgen in de Velserbroek.”

40 jaar laten zijn ze ook betrokken bij de bouw van de woonwijk de Hofgeest. “Het is hartstikke mooi dat we de nieuwe stukken in de Velserbroek nu ook weer mogen maken, waardoor we de eigen geschiedenis weer door kunnen trekken door de Velserbroek mee.”

Afwisselend werk
Tijdens de gevarieerde werkdag krijgen we een kijkje in de grote variatie van de projecten waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Zo zien we groenonderhoud van dichtbij en krijgen we een demonstratie van een isocontainer van de rioolservice die ingezet wordt voor het opzuigen van isolatiebolletjes. Er moet ook vergaderd worden met opdrachtgevers, dus strijken we neer bij het kantoor op de Wagemakersstraat. Daar spreken we ook directeur Erik Muller, die inmiddels al zo’n 40 jaar in het bedrijf zit. Tot slot nemen we nog een kijkje bij een flat in Beverwijk, waar preventieve rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd.