Kunstenaars beschilderen binnenmuren Stadsschouwburg Velsen

Kunstenaars beschilderen binnenmuren Stadsschouwburg Velsen

Schilderen op de binnenmuren van een stadsschouwburg, hoe bijzonder is dat? In een samenwerking tussen de Stadsschouwburg Velsen en Beeldend Kunstenaars Velsen is dit creatieve idee ontstaan. Kunstenaars krijgen de ruimte om de binnenmuren van de foyer te beschilderen. De kunstwerken zullen tijdens de afsluitweek van de stadsschouwburg tot en met 28 juli te zien zijn, en daarna tijdens de verbouwing verdwijnen.

De twee partijen werken inmiddels al een jaar samen, waar verschillende exposities in de schouwburg zijn voortgekomen. Die samenwerking wordt op de nieuwe locatie van de stadsschouwburg voortgezet. Samen kwamen ze op het idee om tijdens de afsluitweek nog iets bijzonders te doen.

“Een uniek iets wat je eigenlijk nooit kan. Zelfs de deuren en radiatoren mochten beschilderd worden,” aldus Dakmar Scholten namens Beeldend Kunstenaars Velsen. “Dat het theater ons dit podium geeft, is natuurlijk ontzettend leuk. Heel blij mee!”

Hoe jammer het ook is dat de werken na deze week weer gaan verdwijnen, gelukkig wordt de samenwerking tussen de twee partijen voortgezet in het alternatieve Haventheater. Een aantal doeken die deze week gemaakt worden, gaan bijvoorbeeld al mee naar de tijdelijke locatie.

Meewerkende kunstenaars zijn: Dakmar Scholten, Frans van der Burg, Marieke Adrichem, Marja ten Hoorn, Tanja Koelemij, Cindy Thijssen, Ans Doorten, Alex Reznikova, Chantal Maarleveld, Mia, Petra C. M. Meskers, Renate van den Berg en Tiny Schepers.