Thomas Dekker komt naar Santpoort voor Dames Puntenkoers

Thomas Dekker komt naar Santpoort voor Dames Puntenkoers
© Aangeleverd

Oud prof-wielrenner Thomas Dekker heeft toegezegd om woensdagavond 31 juli naar Santpoort te komen om de Dames puntenkoers van de wielerronde extra in het zonnetje te zetten. De komst van Thomas stond vorig jaar al gepland, maar toen werd de koers afgelast vanwege het weer.

De organisatie is verheugd dat hij opnieuw tijd in zijn agenda vrijmaakt om de koers in Santpoort meer bekendheid te geven in het dames wielercircuit. Een teken dat het concept (combinatie van punten- en kermiskoers) begint aan te slaan.

Thomas Dekker
Thomas was in 2004 tweede tijdens het WK wielrennen voor beloften, heeft in 2006 Tireno – Adriatico gewonnen en tevens winnaar van de Ronde van Romandië.

In 2011 verscheen Dekkers boek Schoon genoeg bij De Arbeiderspers, met als ondertitel: Hoe een stormachtig leven ineens tot stilstand kwam. Op 15 november 2016 kwam een biografie van hem uit, Thomas Dekker. Mijn gevecht, geschreven door journalist Thijs Zonneveld. Op 25 oktober 2022 verscheen Dekkers tweede boek Koersen op geluk bij de Boekerij.

Dekker is gestopt als profwielrenner, maar treedt nog steeds regelmatig op als wieleranalist.

© Dorpsfeest Santpoort