Zwem4Daagse Heerenduinen: “Zo groot als hier, is het nergens anders”

Zwem4Daagse Heerenduinen: “Zo groot als hier, is het nergens anders”

Afgelopen week vond de Zwem4Daagse plaats bij de Heerenduinen in IJmuiden. Het was de vierendertigste editie van het evenement. En daar kwamen maar liefst 1134 zwemmers op af. De organisatie kijkt terug op een succesvolle week.

Corina Gravemaker is bedrijfsleider bij De Heereduinen en kijkt trots terug op de week vol zwemplezier. “Met alles er op en er aan, mooi weer, slecht weer, voetbal, en vandaag ook een beetje regen.” Er kwamen maar liefst 1134 deelnemers zwemmen tijdens de vierdaagse. Van jong tot oud, ervaren zwemmers en kids. De zwemmers moesten vier van de vijf avonden aanwezig zijn en banen zwemmen. Bij het behalen van de baantjes, kregen ze een medaille.

Rijke zwemgemeenschap
Dat heel Velsen in actie komt om te zwemmen, past helemaal bij de gemeente. Gravemaker “Ik heb in meerdere baden als bedrijfsleider mogen werken. Maar zo groot als hier de Zwem4Daagse is, is het niet. En zo’n groot aantal zwemverenigingen is ook niet in alle baden zoals het hier is. Velsen is een rijke gemeenschap qua zwemmers, en daar ben ik echt trots op.”

Werkzaamheden in de zomervakantie noodzakelijk
Vanaf 22 juli zal het geliefde zwembad sluiten voor drie weken voor werkzaamheden. “Dat is echt noodzakelijk,” vertelt wethouder Diepstraten. “Een ingewikkeld regelsysteem is aan vervanging toe. “We kunnen niet anders dan het zwembad sluiten. Zou je dat buiten de zomervakantie doen, dan raak je dus heel veel mensen en kinderen in de drukste periode met zwemlessen, sportwedstrijden, doelgroepenbaden, recreanten.”